Vučić i Danćilo saglasni: Modernizacija železničke infrastrukture i izgradnja autoputa Beograd-Temišvar

08.03.2018. 14:34
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić poseta Rumuniji / Izvor: Foto: Tanjug/Pres služba predsednika Srbije
Predsednik Srbije sastao se danas u Bukureštu sa premijerkom Rumunije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bukureštu sa premijerkom Rumunije Vjorikom Danćilom koja je u njegovu čast priredila radni ručak, a teme razgovora su bile evropske integracije, ekonomska saradnja i bilateralni odnosi.

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa dve države koje predstavljaju model dobrosusedstva u regionu i zahvalio na kontinuiranoj podršci Rumunije u pogledu članstva Srbije u EU. 

Aleksandar Vučić u poseti Rumuniji / Izvor: Foto: Tanjug/Rompress

Naveo je i da robna razmena između dve zemlje kontinuirano raste i da postoji prostor za unapređenje saradnje u automobilskoj, hemijskoj i građevinskoj industriji.
Sagovornici su konstatovali da je neophodno raditi na otvaranju graničnih prelaza i rekonstrukciji i modernizaciji železničke infrastrukture Beograd - Temišvar - Evropski pravac, kao i izgradnji autoputa Beograd - Temišvar, a tema razgovora bio je i položaj nacionalnih manjina u obe države.

Predsednik Srbije ranije danas sastao se sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, a održali su i zajedničku konferenciju za medije. 

U nastavku radne posete Rumuniji predsednik Srbije sastaće se i sa predsednikom Senata Parlamenta Rumunije Kalinom Popeskuom Tarićanuom, kao i sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Liviju Dragneom, a na kraju posete, položiće venac na Spomenik neznanom junaku.

 

Piše:
Tanjug
08.03.2018. 14:34
Pogledajte više