Vučić iz Istanbula: Bez Srbije nema rešenja, ni u Parizu, ni bilo gde

29.10.2018. 20:01
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll
Bez učešća Srbije ne može da se reši pitanje Kosova i Metohije, niti bilo koji problem koji se tiče Srbije, istakao je danas u Istanbulu predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Vučić je, na pitanje da li ima saznanja da bi "velika četvorka" - predsednici Rusije, SAD, Nemačke I Francuske - na sastanku u Parizu, tokom obeležavanja Dana pobede u Prvom svetskom ratu, mogli da razgovaraju i o Kosovu I Metohiji, kazao da ne zna ništa o tome da bi velike sile u Parizu trebalo da se bave Kosovom i Metohijom. 

Iznenadni sastanak nakon otvaranja aerodroma u Istanbulu: Erdogan hitno želeo da porazgovara sa Vučićem

- Mislim da se razmišlja kako i na koji način da mi razgovaramo sa Hašimom Tačijem I u čijem prisustvu u Parizu...a, da će velike sile da sednu i reše to pitanje... niti to tako ide, niti je moguće. Bez učešća Srbije niko ne može da reši nijedan problem. Svi mogu da pomognu, neki da odmognu, ali, bez učešća i volje Srbije nema nsista od toga - poručio je on. 

On je dodao da mu je nemoguće da komentariše "sve špekulacije koje se pojavljuju u štampi".

- Danas sam u nekim, tobože najuglednijim, novimama u Srbiji, koje se hvale da su najuglednijie i najpametnije, video da su oni napisali ''ministar inostranih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel''. Očigledno, nije ih niko obavestio da Gabrijel već godinu dana nije ministar spoljnih poslova - primetio je on. 

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Piše:
Tanjug
29.10.2018. 20:01
Pogledajte više