VUČIĆ LIDER SRBIJE I BALKANA: Jedini državnik neke zemlje koja nije članica EU, koji je interes svoje države stavio na prvo mesto

30.05.2022. 14:03
Piše:
Srbija Danas/Borba.me
Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas
Razlika je velika

Ratna dešavanja u Ukrajini, nova blokovska podela svijeta, ucene, pritisci i licemerska politika SAD-a i njihovih evropskih privezaka, ogolila je do srži podaničku ulogu predsednika i premijera zemalja Balkana. Počev od Mila Đukanovića, pa preko njegovih saveznika iz OVK, do sitnih liderčića, svi do jednog su u glas, pre nego što je to neko od njih tražio, odlučili da se dodvore stranim mentorima, kako bi tako kupili koju godinu više vlasti.

"ON ŽIVI ZA POLITIKU, ZNA DA PREDVIDI DOGAĐAJE" Velike pohvale stigle Vučiću nakon razgovora sa Putinom

"ON ŽIVI ZA POLITIKU, ZNA DA PREDVIDI DOGAĐAJE" Velike pohvale stigle Vučiću nakon razgovora sa Putinom

KO JE SVE BIO NA ČELU REPUBLIKE SRBIJE? Vučić izabran za predsednika po drugi put, sutra polaže zakletvu

KO JE SVE BIO NA ČELU REPUBLIKE SRBIJE? Vučić izabran za predsednika po drugi put, sutra polaže zakletvu

VUČIĆ NA SASTANKU SA VIOLOM FON KRAMON: Predsednik razgovarao sa poslanicom Evropskog parlamenta (FOTO)

VUČIĆ NA SASTANKU SA VIOLOM FON KRAMON: Predsednik razgovarao sa poslanicom Evropskog parlamenta (FOTO)

Međutim, u moru političkih poltrona i licemera, ima jedan jedini državnik na Balkanu, koji nije savio političku kičmu i koji se suprostavio licemernoj spoljnoj politici Zapada, vezano za ratna dešavanja u Ukrajini. Aleksandar Vučić je jedini državnik, neke zemlje koja nije članica EU, koji je interes svoje države stavio na prvo mesto, štiteći nezavisnost i suverenitet Srbije. Mnogo veće zemlje članice EU, i njihov i liderčići, osim Mađarske i Viktora Orbana, savili su političku kičmu i ponizno nastavili slugansku politiku prema NATO-u, na ušrtb svojih zemalja.

Aleksandar Vučić je, slobodno se može reći, nakon više od tri meseca od izbijanja krize u Ukrajini, jedini slobodan lider u Evropi, jedini koji ima hrabrosti da kaže da neće da uvede sankcije Ruskoj Federaciji.Naslušali smo se trabunjanja velikih političkih znalaca da će Vučić nakon izbora i pobjede u Srbiji odmah uvesti sankcije Rusiji. Dva mjeseca kasnije, još jedan poraz političkih sveznalica i NATO projektanata. Da ne govorimo o onima koji su prije više od jedne decenije poručivali da je Vučić doveden na vlast da prizna Kosovo.

Evropa se danas, nažalost, ponaša kao da je skup kolonija Zapada, a ne skup država. Lideri zemalja u Evropi se danas ponašaju kao ljudi koji se bave komunalnim poslovima, a ne politikom.

Vučić je na djelu pokazao da vodi Srbiju koja je država, koja nije ničija teritorija niti prćija. Možete da ga volite ili ne, ali fakat je da Srbija danas jedina oaza slobodarske spoljne politike u odnosu na NATO i Zapad u Evropi.  Vučić nikada nije dopustio da se zaboravi da je on sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom spriječio donošenje sumanute rezolucije Velike Britanije u Savjetu bezbjednosti UN-a 2015. godine po kojoj su Srbi trebali da budu genocidan narod. Za razliku od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, servilnog sluge NATO pakta, ali i nekih demokratskih liderčića u pokušaju u Crnoj Gori, Vučić jasno i glasno kaže da je NATO izvršio zločin nad narodom Srbije i Crne Gore u proljeće 1999. godine.

Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Srbija je lokomotiva razvoja Balakan i dokaz da se može biti uspješan iako se ne vodi servilna i sluganska politika. Srbija danas otvara fabrike, gradi mostove u auto puteve, povezuje region, ali i vodi samostalnu spoljnu politiku. Srbija i Vučić su danas mjera stabilnosti na Balkanu, ne ratuju ni sa Istokom ni sa Zapadom, već sarađuju u vrijeme hladnog rata i sa jednima i sa drugima. Zato su na meti ratnih NATO kerbera, koji su na vlast došli ne voljom naroda, nego dekretom Brisela.

Svojim državničkim ponašanjem, Vučić dokazuje da su Srbi istorijski narod, da imaju državu, a ne teritoriju. Aleksandar Vučić se ne ponaša kao od okupatora postavljeni komandant logora, on se ponaša kao državnik koji vodi računa o svom narodu, vodi i računa o drugima, ali vodi računa na prvom mjestu o svom narodu. Svjestan da slobodarska politika ima najveću cijenu, Vučić ne popušta pod pritiscima, jasno stavljajući do znanja, da istorija samo pamti hrabre i odvažne, kojima je svoja država na prvom mjestu pa sve ostalo.

I zato danas Đukanović i neki politički Iznogudi koji u Crnoj Gori žele da budu sultani umjesto sultana više liče na upravnike logora NATO pakta nego na državnike neke zemlje, pretedenta na članstvo u EU. Zato i ne čude napadi na Vučića i Srbiju poslednjih mjeseci iz Podgorice od DPS-a i dijela opozicije, jer je jasno da ne mogu da podnesu da se može voditi samostalna državna politika i biti uspješan na Balkanu. I ne čudi što danas Vučića napadaju Milo Đukanović, neki demokratski liderčići partija u pokušaju i lideri zločinačko-terorističke organizacije OVK. Kad oni nekoga napadaju, na neviđeno odmah znajte da je taj neko u pravu čim vidite NATO ekipu koja juriša na tog nekog.

Vučić je možda državnik koji ima svojih političkih grešaka, ali Milo Đukanović i ostali su političke greške od državnika.

Piše:
Srbija Danas/Borba.me
30.05.2022. 14:03
Pogledajte više