Vučić odgovorio OPOZICIJI: Zahtevaju da pustimo dečka sa vešalima, a kad su LAGALI DA JE IZ SNS-a hteli su DOŽIVOTNI ZATVOR!

07.02.2019. 18:38
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Predsednik Srbije izjavio je večeras i da osuđuje svaku vrstu pretnje novinarima, bez obzira ko te pretnje upućuje i da je to pokazatelj ponašanja odgovorne države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zanimljivo što predstavnci Saveza za Srbiju traže ukidanje pritvora za mladića koji je nosio vešala na protestu "1 od 5 miliona", a da su, dok su bili uvereni da je to uradio neko iz SNS, apelovali da se on uhapsi i zauvek zadrži u zatvoru.

"Moj cilj je da ostavim dela po kojima će me Srbija pamtiti" Vučić najavio otvaranje autoputa za maj (FOTO)

Odgovarajući na pitanje novinara kako vidi to što predstavnici SZS javno iznose imena sudija i tužilaca sa komentarom da njihova imena treba zapamtiti, te da je određivanje pritvora od 30 dana mladiću koji je nosio vešala licemerna i histerična reakcija aktuelne vlasti, Vučić je rekao:    

- Kad im treba onda kažu da niko ne sme da vrši nikakav pritisak i da komentariše odluke tužilaca i sudija, kada ne treba onda prave crne liste sudija i tužilaca zato što nisu postupili onako kako oni žele. Oni sve mogu, njima je sve dozvoljeno. Sve što su sebi dozvolili nikom drugom ne bi dozvolili i sve što su sebi oprostili nikada drugom ne bi oprostili - rekao je on.

Vučić je naveo da njegov posao nije da se bavi radom ni tužilaštava ni suda i podsetio da su sve te sudije postavili oni.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

- Nijednog nisam postavio, sve te sudije u reformi sudstva 2009. godine su postavili oni. Ja i dalje mislim da su najvećim delom to časni, ozbiljni, odgovorni, pošteni ljudi, a da li ima njihovih partijskih sudija, pa nema nikakve sumnje da ima i zato mi moramo da se izborimo za nezavisnost pravosuđa - rekao je Vučić. 

Naveo je da ne zna li je mladiću od 18 godina određen pritvor ili nije, ali da je siguran da za njega ima nade.

Vučić u obilasku Grdeličke klisure: Predsednik u kampanji "Budućnost Srbije" obišao Koridor i most Vrla (FOTO/VIDEO)

- Ovaj jedan je neki opasan mafijaš i ne znam šta je ovaj drugi...verovatno kukaju zato što je njihov blizak saradnik, a govorili su da je član SNS-a. Kad je bilo da je član SNS-a bilo je ''ajde policija sad hapši, hapsi odmah i drži ih do kraja života u zatvoru'', pa se ispostavilo da su i to lagali - dodao je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je večeras i da osuđuje svaku vrstu pretnje novinarima, bez obzira ko te pretnje upućuje i da je to pokazatelj ponašanja odgovorne države.

 

Piše:
Srbija Danas
07.02.2019. 18:38
Pogledajte više