Vučić poručio: Oni koji mene napadaju nemaju rešenje za Kosovo, razmišljaju samo o krađi

25.07.2018. 11:40
Piše:
Srbija Danas/ Pink.rs
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Tanja Valić
Predsednik prisustvovao polaganju kamena temeljca za fabriku Forverk

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Preljini polaganju kamena temeljca za fabriku nemačke kompanije Forverk koja će u industrijskoj zoni napraviti pogon na šest hektara i zaposliti radnike na proizvodnji rezervnih delova za automobilsku industriju.

Vučić je, komentarišući izjave Saše Jankovića da bi oterao strane investitore, rekao da on nikada neće doći na vlast, te se ne plaši.

Vučić kaže da je pitanje aerodroma u Lađevcima pitanje tehnike i da je važno stvoriti uslove u kojima se novac ne bi gubio. Kaže da su potrebni bolji putevi za funkcionisanje aerodroma, odnosno bolji putevi prema turističkim centrima.

- Mnogo je uslova i nije lako sve postići. Tako ne možemo svuda da gradimo ni pruge - kaže predsednik. 

Kada je reč o izjavi vladike Teodosija koji ističe da razmena teritorija dovodi do masovnog iseljavanja i velike štete, Vučić kaže da ne želi da odgovara detaljno i temeljno, ali da će nedvosmisleno reći koje svetske sile imaju ovakvu argumentaciju. 

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Tanja Valić

- Za razliku od drugih neću da perem ruke. Niko neće da nam da podelu, neće nama ništa da daju, a oni koji se plaše, plaše se uspeha Srbije, toga da se posvetimo njenoj budućnosti - kaže Vučić, dodajući da mu nema logike "da nemamo ništa umesto da imamo nešto". 

Kaže da se bori za najmanje moguće, a da se svi prave "ćoravi, gluvi i slepi".

- Nastavite sa politikom koju vodite, pa ako uspete da me srušite, srušili ste me, ali je meni savest čista. Doveo sam tolike fabrike, izgradio autoputeve... - kaže Vučić. 

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Tanja Valić

Predsednik kaže da ne treba da zabijamo glavu u pesak, da ga nazivaju izdajnikom, iako je na Kosovu bio toliko puta i zna naziv svakog sela. Niko, kaže, nema ideju o rešenju za Kosovo i samo razmišljaju o krađi države. 

- Misle o krađi, a tri grama mozga zajedno nemaju - kaže Vučić. Ističe da su svi oni razorili državu, samo da bi njihovi džepovi bili puni. Obećavali su, kaže, povećanja penzija a doveli su državu do bankrotstva. 

- Svi oni koji su vikali da se reši kosovski čvor, sad misle da to ne treba da se radi jer misle da je to najbolji način da se politički skine glava Vučiću - rekao je predsednik.

Vučić je poručio da će se boriti za to da u Čačak dođe još stranih investitora.

 

Piše:
Srbija Danas/ Pink.rs
25.07.2018. 11:40
Pogledajte više