Vučić poručio Putinu: Daleko smo od rešenja za KiM

02.10.2018. 14:07
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin / Izvor: Tanjug/​Rade Prelić
On mu je potom poklonio knjigu „Moja predivna Srbija“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa šefom ruske drzave Vladimirom Putinom, da smo, bez obzira na napore Srbije da postigne kompromis i podrži mir i stabilnost, veoma daleko od bilo kakvog rešenja pitanja Kosova i Metohije i naglasio da je naša zemlja suočena sa svakodnevnim provokacijama.

SASTALI SE VUČIĆ I PUTIN: Počeo razgovor u četiri oka (FOTO)

Vučić je, na početku susreta sa Putinom, rekao da je za njega uvek velika čast kada ima priliku da se sretne sa predsednikom Rusije, a da današnji susret ima veliki značaja za Srbiju.

- Veoma sam zadovoljan razvojem naših odnosa i to je sve rezultat naših otvorenih, konstruktivnih i plodotvornoh razgovora. Odnisi Rusije i Srbije na međunarodnom planu su veoma dobri i moram da vama lično odam veliko priznanje zbog čvrste pozicije koju zauzimate u zaštiti međunarodnog prava i životno važnih nacionalnih i državnih interesa Srbije - naglasio je on.ž

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin / Izvor: Tanjug/​Rade Prelić

Vučić je rekao da je situacija na Zapadnom Balkanu veoma složena i da se Srbija kao država suočava sa brojnim provokacijama, svakodnevno.

- Bez obzira na naše napore da postignemo kompromis i podržimo mir i stabilnost, veoma smo daleko od bilo kakvog rešenja pitanja KiM - istakao je on.

Vučić je naglasio da će Srbija kao slobodna i nezavisna država čuvati vojnu neutralnost, i izrazio uverenje da je Srbija danas jedina zemlja na Zapadnom balkanu sa takvim opredeljenjem.

- Što se tiče naših ekonomskih veza, ja sam zadovoljan i mislim da možemo da i u buduće jacamo naše ekonomske odnose -  rekao je on.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin / Izvor: Tanjug/​Rade Prelić

Vučić je zahvalio Putinu na svemu što radi u korist Srbije i pozvao ga da poseti Beograd u najskorije vreme, dodajući da bi to bila velika čast za našu zemlju i narod.

On mu je potom poklonio knjigu „Moja predivna Srbija“ ruskih autora. Predsednik Rusije izrazio je zadovoljstvo što može ponovo da razgovara sa svojim srpskim kolegom u Moskvi.

Susret srpskog glumca i predsednika: Poznato šta je Biković rekao Vučiću

- A sećam se vaše poslednje posete 8.i 9.maja. Nedavno smo obeležili i 180-tu godišnjicu naših diplomatskih odnosa. Sa zadovoljstvom primećujem i rast trgovinske razmene. Pri tom je taj rast neprekidan - prošle godine iznosio je 23 odsto, a u prvih šest meseci ove godine preko 13 odsto - objasnio je Putin.

On je rekao da se beleži i rast ruskih ulaganja u srpsku privredu, koja su dostigla četiri milijarde dolara.

- Siguran sam da ćemo imati o čemu da razgovarmao što se tiče situacije u regionu - kazao je on.

 

Piše:
Tanjug
02.10.2018. 14:07
Pogledajte više