VUČIĆ POZVAO RUSE: Odmah nakon konferencije kontaktirao Čepurina i upozorio na sledeće...

14.01.2017. 20:55
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Profimedia
Napeto na Kosovu

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić obavestio je večeras ambasadora Ruske federacije Aleksandra Čepurina sa pokušajem izazivanja sukoba od strane Albanaca na severu Kosova i Metohije, saznao je Tanjug.

VUČIĆ BESAN: Ovo je moja poslednja poruka Albancima - NE POKUŠAVAJTE DA NAPADNETE SRBE!

Vučić je sa Čepurinom razgovarao večeras, odmah posle vanredne pres konferencije na kojoj je podvukao sledeće:

-Ovo je moje poslednje upozorenje, poziv Albancima da ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti!

PRETI RAT NA SEVERU KOSOVA! Albanci poslali naoružane specijalce, spremni da zaustave srpske zvaničnike!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da je Priština potezima koje je danas preduzela, povodom ponovnog otvaranja železničke linije Beograd-Kosovska Mitrovica, pokazala da želi da izazove šire sukobe na zapadnom Balkanu. 

ZATIŠJE PRED BURU: Jarinje vrvi od policije zbog SRPSKOG VOZA, Tači traži da se zaustavi!

Vučić je na vanrednoj pres konferenciji, U PAUZI sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, upozorio i zamolio Albance na Kosovu i Metohiji da ni ne pomišljaju na oružjem napadaju Srbe, jer, kako je istakao Srbija to neće dozvoliti.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Isti stav preneo je šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini, kojoj je takođe rekao da je razočaran reagovanjem EU na ovu situaciju, te najavio da će o današnjim događajima i ponašanju Prištine obavestiti i Moskvu, Kinu i SAD.

PRETI RAT NA SEVERU KOSOVA! Albanci poslali naoružane specijalce, spremni da zaustave srpske zvaničnike!

On je podsetio da je jutros, u 8. 30, iz Beograda krenuo putnički voz, koji je trebalo da spaja ljude, gradove, u skladu sa principima međunarodnog javnog prava, zakonima svih zemalja sveta, najvišim vredonstima I štandaridma EU, a to je sloboda kretanja ljudi.

 -Voz je krenuo na put, a ne tenk, a onda su počele da se događaju neverovatne stvari. Večeras smo saznali da su Albanci, njihove specijalne snage deo pruge pokušale da miniraju. Nisu bili sasvim sposobni da urade to na valjan način, kazao je Vučić. 

Piše:
Srbija Danas
14.01.2017. 20:55
Pogledajte više