Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer-Kam: Ekonomska saradnja prioritet

17.10.2017. 10:35
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić i Alona Fišer-Kam / Izvor: Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Dobri odnosi dve zemlje

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Države Izrael Alonu Fišer-Kam, sa kojom je razgovarao o ukupnim bilateralnim odnosima dveju zemalja.

Vučić i Čepurin zadovoljni nivoom političkog dijaloga i napretkom ekonomskih veza Srbije i Rusije

RUSKI AMBASADOR ČEPURIN: U Beograd dolaze Šojgu, Lavrov i Rogozin, a nama u junu stižu "ORLOVI"

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo povećanjem izraelskih investicija u Srbiji, posebno u oblasti građevinarstva. Ambasador Fišer-Kam je istakla da je razvoj ekonomske saradnje sa Srbijom u vrhu prioriteta za Izrael.

Aleksandar Vučić i Alona Fišer-Kam / Izvor: Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dvoje sagovornika su konstatovali da izraelski investitori šire oblasti interesovanja i da je to pokazatelj da se kod nas stvara povoljno poslovno okruženje, ali da je potrebno više uraditi na predstavljanju potencijala Srbije u Izraelu.

Predsednik Vučić je, u razgovoru sa ambasadorom Fišer-Kam, istakao da Srbija poštuje pravo Izraela na postojanje i miran život.

Alona Fišer-Kam / Izvor: Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Izraelska ambasadorka objasnila je poziciju svoje države prema UNESKO, posle najave o povlačenju Izraela iz te specijalizovane agencije Ujedinjenih nacija.

Srpski predsednik i izraelska ambasadorka razgovarali su i o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

 

Piše:
Srbija Danas
17.10.2017. 10:35
Pogledajte više