Vučić sa Fabricijem o Kosovu: Potezi Prištine dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu (FOTO)

28.11.2018. 17:26
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas na sastanku sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem, na posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu i istovremeno naglasio da će Srbija nastaviti da ispunjava evropsku agendu.

On je izrazio očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu naveli da povuku jednostrane poteze kojim dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu i rizikuju eskalaciju sukoba. 

AMERIČKI SENATOR poslao poruku Vučiću i Tačiju: SAD su tu da PODRŽE SPORAZUM, potrebno MIROVNO REŠENJE!

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU.

NOVA SRAMNA HAŠKA ODLUKA: NAPAD NA ŠEŠELJA! Oduzeli mu osnovno ljudsko pravo!

Ambasador Fabrici je podsetio na stav visoke predstavnice EU o povećanju taksi, koje predstavljaju kršenje CEFTA sporazuma i protivne su duhu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i potrebi da se one što pre povuku.

Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll

On je istakao potrebu da se nastavi rad na održavanju mira i stabilnosti u regionu, i na putu pridruživanja Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije. 

"PRETI VAM IZOLACIJA! UKINITE TAKSE na srpsku robu": General NATO upozorava Prištinu!

On je takođe naglasio da probleme treba rešavati na miran i racionalan način, kroz dijalog koji je Evropska unija posvećena da olakša.

 

Piše:
Tanjug
28.11.2018. 17:26
Pogledajte više