Vučić sa predstavnicima ruske Dume: Ideja "Velike Albanije" opasna po stabilnost

19.05.2017. 13:25
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/ Tanja Valić
Premijer Vučić zahvalio je na razumevanju koje Rusija pokazuje za stavove

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsedavajućeg Komiteta Državne Dume Ruske Federacije za međunarodna pitanja Leonida Sluckog, sa kojim je razgovarao o unapređenju političke i ekonomske saradnje dveju zemalja.

VUČIĆA NE ZANIMAJU UVREDE ZAEVA: Čekamo Makedoniju na glasanju u Unesko

Premijer Vučić zahvalio je na razumevanju koje Rusija pokazuje za stavove i politiku Srbije, ne odstupajući od principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. 

Vučić sa delegacijom ruske dume / Izvor: Foto: Tanjug/ Tanja Valić

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu Zapadnog Balkana i izrazila brigu zbog ideje tzv. Velike Albanije, ukazavši na opasnost koju ona nosi po regionalnu stabilnost. Premijer Vučić je naglasio opredeljenje Srbije za politiku koja regionu donosi mir i saradnju.

Srpski premijer je istakao da Srbija, s obzirom na ostvareni ekonomski napredak, želi da unapredi ekonomsku saradnju sa Rusijom i da se očekuje da učešće srpskih ministara na Sanktpeterburškom forumu početkom juna bude prilika za razgovore o konkretnim oblicima saradnje. 

Predsedavajući Komiteta Državne Dume za međunarodna pitanja Slucki je ocenio da odnosu dveju zemalja poseban doprinos daje parlamentarna saradnja i najavio jače povezivanje u toj oblasti. S tim u vezi, on je za 5. jun najavio zvaničnu posetu Srbiji predsednika Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina.

 

Piše:
Srbija Danas
19.05.2017. 13:25
Pogledajte više