VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA: Srbija pohvaljena za napredak u oblasti socijalnog dijaloga!

06.04.2017. 15:43
Piše:
Tanjug
sastanak / Izvor: Foto: Tanjug/ Sava Radovanović
U Srbiji je, ocenjeno je, od donošenja novog Zakona o radu potpisan najveći broj kolektivnih ugovora u javnoj upravi i javnom sektoru

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednicima dva reprezentativna sindikata u Srbiji, Savezom samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenog granskog sindikata Nezavisnost, kao i sa generalnim sekretarom Evropske konfederacije sindikata i tom prilikom je konstatovano da je Srbija pohvaljena za napredak u oblasti socijalnog dijaloga.

ŠTA SE KRIJE IZA DEMONSTRACIJA PROTIV NAVODNE VUČIĆEVE DIKTATURE? 4 ešalona za rušenje Srbije, posle kojih dolazi "milosrdni anđeo“

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić i njegovi sagovornici su se saglasili da je vidljiv napredak ostvaren u oblasti pregovaranja svih socijalnih partnera - Vlade Srbije, sindikalnih organizacija i poslodavaca.

U Srbiji je, ocenjeno je, od donošenja novog Zakona o radu potpisan najveći broj kolektivnih ugovora u javnoj upravi i javnom sektoru.

sastanak / Izvor: Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Pozitivno je ocenjen napredak u reformama koje Srbija sprovodi na svim poljima i istaknuto da sindikate posebno raduje podatak da se već tri godine za redom smanjuje stopa nezaposlenosti, koju prati otvaranje novih radnih mesta.

Sa premijerom Vučićem su razgovarali predsednici SSSS Ljubisav Orbović, i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Zoran Stojiljković, te generaln sekretar Evropske konfederacije sindikata Luka Visentini. 

Sastanku su prisustvovali ministar privrede Goran Knežević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. 

 

Piše:
Tanjug
06.04.2017. 15:43
Pogledajte više