Vučić sa Tačijem u Davosu: O nastavku dijaloga i istrazi ubistva Olivera Ivanovića

25.01.2018. 12:55
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: Profimedia
Da izgubimo najmanje što moramo, a da dobijemo najviše što možemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Davosu sa predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem o nastavku dijaloga i problemima koji su na putu normalizaciji odnosa. 

Vučić je u tom kontekstu sa Tačijem razgovarao i o zahtevu da se srpski organi uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića, a za RTS je rekao da ne razume zašto su u Prištini prihvatili samo razmenu informacija, ali i da se nada da će oni pronaći ubice. Predsednik Srbije je poručio da je važno da se razgovara i razmišlja o budućnosti srpskog i albanskog naroda. 

Hašim Tači / Izvor: Profimedia

- Mi moramo da je odlučimo šta je to što možemo, šta je to što želimo, šta je to što hoćemo sa sobom. U budućnosti da imamo realan, ozbiljan i odgovoran pristup. Da izgubimo najmanje što moramo a da dobijemo najviše što možemo - rekao je predsednik Vučić.

(UŽIVO) Treći dan Svetskog ekonomskog foruma: Vučić se sastao sa Plenkovićem u Davosu (FOTO)

On je podsertio da je već bezbroj puta rekao da situacija u kojoj se Beograd i Priština dogovaraju mora da bude takva da "i jedni i drugi budemo pomalo nezadovoljani i ljuti".

- Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobije ništa, onda je to pogrešan put koji neće dovesti do rešenja- rekao je Vučić.

Ana Brnabić u Davosu: Srbija prvi put u korak s Evropom

Predsednik Srbije danas pre podne u Davosu je razgovarao i sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom, kao i hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Piše:
Tanjug
25.01.2018. 12:55
Pogledajte više