VUČIĆ ZA "POLITIKO": Tačijeva izjava dokaz da Priština nije u stanju da drži reč duže od dva minuta!

26.01.2017. 08:32
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Dimitrije Goll
Vučić smatra da Priština ne radi ništa u skladu sa onim što je dogovoreno

 Izjava takozvanog kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon dijaloga u Briselu pokazuje da Priština nije voljna ili sposobna da održi svoju reč duže od dva minuta i da ne rade ništa u skladu sa onim što je dogovoreno, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u telefonskoj izjavi za evropsko izdanje portala "Politiko".

Nakon sastanka u Briselu u utorak uveče, koji je sazvala visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, i Tači i Vučić su naveli da je taj sastank pomogao u smanjivanju tenzija.

NIKOLIĆ UPOZORIO: Evropu treba da brinu Tačijeve zapaljive izjave!

Međutim, Tači je takođe izjavio da misli da su "lideri Srbije počeli sa priznavanjem nezavisnosti Kosova" i da je "Kosovo odgovorilo na poziv na rat Srbije pozivom na mir", što je suprotno onome što su obe strane dogovorile - da ne daju izjave koje bi mogle da izazovu ponovne tenzije, piše "Politiko".

- Ovakva izjava pokazuje da nisu u stanju ili da ne žele da održe reč duže od dva minuta. Oni ne rade ništa u skladu sa stvarima koje smo dogovorili - kazao je Vučić u izjavi za evropski portal.

Aleksandar Vucic / Izvor: Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Tačijevu izjavu komentarisala je i Mogerini, koja je upozorila da će dijalog biti manje konstruktivan ako dve strane budu komentarisale jedna drugu. Mogerini je izrazila nadu da će narednih sati i dana biti manje tih komentara, a da ćemo se, kako je rekla, više angažovati na rešavanje otvorenih problema koji su pred nama.

DOKLE ĆE EVROPA ĆUTATI? Vučić zatražio od Mogerini da osudi neodgovorno ponašanje Tačija

Nastavak neprijateljske retorike Prištine i Kosova odmah nakon sastanka podvukao je koliko krhak ostaje odnos dve strane, navodi "Politiko".

Portal podseća i da su tenzije porasle ranije ovog meseca nakon što je Beograd poslao probnu liniju voza Beograd-Kosovska Mitrovica, obeleženog sloganom "Kosovo je Srbija", a koji je vraćen u Beograd nakon što je Kosovo poslalo na sever specijalnu policiju.

Piše:
Tanjug
26.01.2017. 08:32
Pogledajte više