PROTEST U NOVOM SADU! "Rasvetlite vandalizam u Vukovaru"

13.12.2016. 19:07
Piše:
Srbija Danas/Tanjug
Živa izložba, Novi Sad / Izvor: Foto: Tanajug/Jaroslav Pap
Ova izložba nije obična.. ona je živa!

Aktivisti Incijative mladih za ljudska prava večeras su u Novom Sadu organizovali akciju "Vukovar, bez poslednjeg reza", koja predstavlja svojevrstan protest zbog toga što su za sada nepoznati počinioci uništili izložbu fotografija "Vukovar - ubijanje grada".

Tokom akcije aktivisti te nevladine organizacije u rukama su, na uglu Zmaj Jovine i Dunavske ulice, sat vremena držali šest fotografija koje su bile meta napada vandala pre sedam dana.

TEŽAK ŽIVOT SRBA U VUKOVARU: Mladi ili menjaju imena i prezimena ili sreću traže u Irskoj

Iz Inicijative mladih za ljudska prava Sofija Todorović rekla je novinarima da akcija u neku ruku predstavlja odgovor na, kako je kazala, "ne činjenje vlasti na rasvetljavanju incidenta kada je uništena navedena izložba", ali i poruku da se vandalizam ne može tolerisati.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

"Za ovakve teme u javnosti mora imati mesta, a ne da nam se dešava da prilikom svakog pomena Srebrenice, Vukovara ili Kosova imamo neki incident kojim se poručuje da se o tome ne sme pričati", rekla je Todorović.

Ona je istakla da je upravo zbog vandalizma organizovana "živa izložba" fotogrfije koje, kako je naglasila, nisu izmišljene već su stvarno snimljene.

LINTA: U VUKOVARU SU STRADALI I SRBI! Nema ni ploče ni spomenika srpskim žrtvama

"Na ovim našim prostorima kultura razgvora o probemima je na izuzetno niskom nivou, a mi moramo o tim problemima koje imamo da razgovaramo jer ukoliko ne budemo razgovarali neće ni doći do stvarnog pomirenja", istakla je Todorović.

Piše:
Srbija Danas/Tanjug
13.12.2016. 19:07
Pogledajte više