VULIN: Srbija će produbljivati svoje veze sa Republikom Srpskom

10.01.2017. 00:55
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vulin / Izvor: Foto: Tanjug/ Zoran Žestić
Republika Srpska danas proslavlja 25 godina postojanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Republika Srpska bila i da će ostati jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

- Samo uspešna Republika Srpska je garant mira na prostoru BiH i čitavog regiona - rekao je Vulin novinarima nakon završetka svečane akademije povodom obeležavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

Banja Luka / Izvor: Foto: Srbija Danas/ Saša Džambić

Vulin je istakao da je Republika Srpska nastala kao težnja srpskog naroda da svoj život uredi onako kako misli da treba, ali i da se institucionalno zaštiti od ponavljanja jasenovačkog genocida i pokušaja istrebljenja srpskog naroda u 20. veku, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

- Republika Srpska će uvek moći da računa na podršku i na svaku pomoć ekonomsku i političku od Srbije. Srbija će produbljivati svoje veze sa Republikom Srpskom i smatramo da smo u ovom trenutku sigurno najbliže onome što je Dejtonskim sporazumom i zamišljeno kada su se i formulisale specijalne veze između Srbije i Republike Srpske - zaključio je Vulin.

Piše:
Tanjug
10.01.2017. 00:55
Pogledajte više