ZADRHTAĆETE od ovih reči: Ruski geopolitičar upozorava da bi vojska na teritoriji Kosova bila nova IS!

18.10.2017. 08:12
Piše:
Srbija Danas/Informer
Foto: Srbija Danas / Izvor: Foto: Srbija Danas
"Kasno je pravdati se posle nepravde Srbima"

Najpoznatiji ruski geopolitičar Leonid Gregorijevič Ivašov upozorava da će Zapad napraviti katastrofalnu grešku ukoliko lažnoj državi Kosovo dozvoli formiranje vojske, jer će to biti "ekstremistička muslimanska formacija slična ISIS"!

DRHTE OD STRAHA? Haradinaj i Tači na kolenima mole SAD da se uključe u pregovore Beograda i Prištine

Zašto Srbi ne mogu da se slože: Koja je NAJVEĆA zamka srpsko-srpskog boja za KiM?

Prema njegovim rečima, iako Hašim Tači sve češće poručuje da će Priština uskoro transformisati Kosovske bezbednosne snage (KBS) u vojsku, to ništa ne znači, jer o tome ne odlučuju političari sa te teritorije.

- Hoće li Zapad dopustiti da Kosovo dobije armiju zavisi od toga može li se trezveniji deo Evrope suprotstaviti Amerikancima. Znam da jedan broj evropskih država nipošto ne želi da Kosovo dobije vojsku. Mnogi političari u Evropi su svesni da bi kosovska armija zapravo bila ekstremistička muslimanska vojska. Već sada su Albanci s Kosova umešani u brojne terorističke akcije, trgovinu drogom i belim robljem. Ako Evropa napravi grešku, gorko će se sećati dana kad su priznali nezavisno Kosovo i odobrili im formiranje oružanih snaga - podvlači Ivašov, koji je svojevremeno bio načelnik Glavne uprave međunarodne vojne saradnje Ministarstva odbrane Rusije.

Ivašov kaže da će vreme vrlo brzo pokazati hoće li EU popustiti SAD.

- Vašington je darovao Albancima državu tako što je oteo teritoriju Srbiji i može im omogućiti da dobiju i vojsku. Priče o teroru Beograda nad Albancima bile su u funkciji satanizacije Srba. Trebalo je da misle na vreme. Kasno je pravdati se posle nepravde Srbima - poručuje Ivašov.

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
18.10.2017. 08:12
Pogledajte više