Zar je to demokratija?! Janković najavio PROGON novinara i urednika, krivične prijave i HAPŠENJA

04.05.2018. 23:48
Piše:
Srbija Danas/Informer
Saša Janković / Izvor: Tanjug/​Sava Radovanović
Sramotna najava

Saša Janković je najavio hapšenja nepodobnih urednika i novinara.

Janković je predstavio program koji će njegova partija preduzeti nakon smene SNS i preuzimanja vlasti u Srbiji?! Jedna od glavnih stavki je obračun sa medijima koji mu se ne sviđaju.

- Prvo što ćemo od Narodne skupštine zahtevati jeste smena članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM), direktora i članova svih upravnih odbora RTS i RTV. Ovaj skup mera planiramo za prvih godinu dana – rekao je Janković.

U svom programu, on navodi, da će protiv svih urednika i novinara koji nisu po volji PSG biti podnošene krivične prijave.

Dragomir Anđelković / Izvor: Media Centar

Analitičar Dragomir Anđelković, komentarišući navode Janakovića, kaže da lider PSG ne razume kako funkcioniše demokratski sistem.

- Janković je svoju političku kulturu formirao u doba komunističkog totalitarizma, kada su vlasti radile šta hoće. Njegovi počeci su vezani za JUL i to se manifestuje ovakvim neodgovornim i nezrelim pozivima na progon novinara i urednika pojedinih medija – naglašava Anđelković, uz opasku da bi ono malo simpatizera PSG trebalo da razmisli da li je Janković političar koji zaslužuje njihov glas.

Piše:
Srbija Danas/Informer
04.05.2018. 23:48
Pogledajte više