ZASLUŽILI STE, SRBI! Predsednik Vučić sutra ODLIKUJE srpske policajce sa KiM - NENADA ĐURIĆA I ALEKSANDRA FILIPOVIĆA!

08.11.2022. 12:11
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić, Nenad Đurić / Izvor: Foto: Printscreen/ Srbija Danas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće kapetana Nenada Đurića, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetana Aleksandra Filipovića, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće kapetana Nenada Đurića, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetana Aleksandra Filipovića, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever, u sredu 9. novembra u 11.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Tom prilikom predsednik Vučić uručiće kapetanu Nenadu Đuriću Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, koja se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti, a kapetanu Aleksandru Filipoviću Zlatnu medalju za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

Ko je Nenad Đurić?

Srpski policajac Nenad Đurić, koga je premijer lažne države Kosova Aljbin Kurti, smenio sa mesta prvog čoveka Regionalnog direktorata policije Sever, pravi je heroj i časni Srbin.

Njegov emotivni govor u kom je istakao da je na Kosovu i Metohiji njegovo sve, potresao je sve Srbe.

Đurić je rođen 8. avgusta 1976. u Kosovskoj Mitrovici, oženjen je i otac dvoje dece - ima sina i ćerku koji odrastaju na Kosovu i Metohiji. Ulagao je u obrazovanje. Završio je Srednju elektrotehničku školu i Pravni fakultet, a bio je i druga klasa na Policijskoj akademiji u Beogradu 1994. godine.

đurić / Izvor: Profimedia

Ovo je već drugi put da ga vlasti takozvanog Kosova progone zbog tablica pa je iz Kosovske policije već jednom isteran zbog registarskih oznaka. Od strane srpskog naroda i srpskih predstavnika izabran je na mesto komandanta Regionalnog direktorata policije Sever 2013. godine i od tada se nalazio na ovom mestu.

Juče je svoju uniformu i oružje razdužio

Protivpravnom Kurtijevom odlukom Đurić je suspendovan s mesta komandanta policije na severu KiM jer nije želeo da ide protiv svog srpskog naroda, a danas se obratio našem narodu veoma emotivnom porukom.

Nisam više član kosovske policije jer želim da čista obraza i svetla čela izađem pred Božji sud - poručio je Đurić. Privatno voli fudbal i pecanje.

Piše:
Srbija Danas
08.11.2022. 12:11
Pogledajte više