ZATIŠJE PRED BURU: Jarinje vrvi od policije zbog SRPSKOG VOZA, Tači traži da se zaustavi!

14.01.2017. 16:52
Piše:
Tanjug
Policija na prelazu Jarinje / Izvor: Foto: Tanjug/Edib Tahirović
Voz iz Beograda krenuo je ranije danas ka Kosovskoj Mitrovici po prvi put posle 18 godina.

Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika pokrajinske policije koji će večeras kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

Na stajalištu u Donjem Jarinju nalazi se oko 50 pripadnika policije koji iščekuju dolazak voza, a na licu mesta je i oko desetak policijskih vozila. 

Na železničkoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice u toku su pripreme za dolazak voza iz Beograda. 

RAZGOVARALI SMO S PUTNICIMA U VOZU KOJI IDE ZA KIM: Ovo su njihovi utisci o novoj liniji (FOTO)

Policija na Jarinju / Izvor: Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Bombaška pretnja vozu!

U pokrajinskoj policiji potvrđeno je da su specijalne jedinice policije za deminiranje tokom dana kontrolisale prugu na severu Kosova nakon što se pojavio snimak kako nepoznate osobe postavljaju eksploziv.

Na osnovu snimka koji je prvobitno postavljen na stranici "Jedna nacija" (Nje kombi), nije moguće proceniti gde je postavljen eksploziv. 

Video miniranja pogledajte OVDE.

Pruga od Kosovske Mitrovice do administrativne granice duga je oko 40 kilometara.

Voz iz Beograda krenuo je ranije danas ka Kosovskoj Mitrovici po prvi put posle 18 godina. 

Ukoliko bi se utvrdilo da je pretnja stvarna, to bi bio drugi bombaški napad na prugu na severu Kosova, preneo je RTS.

Dvojica Albanaca, pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, poginula su 2003. godine u pokušaju da postave eksploziv kod železničkog mosta kod Zvečana.

Istragom je utvrđeno da su Hamze Behrami i Isljam Beriša bili pripadnici Albanske nacionalne armije, koju je tadašnji šef UNMIK-a Mihael Štajner, posle tog incidenta, proglasio terorističkom organizacijom.

Tači: Zaustavite srpski voz!

Takozvani predsednik Kosova Hašim Tači poručio je da treba sprečiti ulazak na Kosovo voza koji je danas iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu.

Tači je na Fejsbuku napisao da je "neprihvatljiv" ulazak na Kosovo voza koji ima, kako je nazvao, "nacionalističke nalepnice", a što je u suprotnosti sa tzv. Ustavom i zakonima Kosova.

MONSTRUMI! Ramušovi zlotvori BEBI U KOLEVCI ODSEKLI GLAVU, a ocu rekli: Sad imaš meso za ručak

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Tači je rekao da poštuje slobodu kretanja, ali da je ovakav potez neprihvatljiv i ukazao da vozom putuju visoki zvaničnici Srbije koji nemaju dozvolu za ulazak na Kosovo, prenosi RTK 2.

- Stoga, ono što je nezakonito i krši državni suverenitet Kosova, treba sprečiti. Ovaj voz je provokacija i kosovske vlasti treba da preduzmu neophodne zakonske mere kako bi sprečile njegovo kretanje - napisao je Tači na Fejsbuku.

Piše:
Tanjug
14.01.2017. 16:52
Pogledajte više