"Znam da svako u Srbiji ima knedlu u grlu": Predsednik Srbije progovorio o kosovskoj zastavi i Tačiju u Parizu!

11.11.2018. 14:53
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vučić / Izvor: FOTO:Tanjug/ Služba za informisanje predsednika Srbije
Predsednik Srbije nalazi se u Parizu gde prisustvuje ceremoniji obeležavanja pobede u Velikom ratu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, posle susreta sa nizom svetskih lidera u Parizu, da se Srbija i njen ugled u svetu ponovo podižu i da će to biti njegov cilj i posao i u budućnosti.

I RUSI ŠOKIRANI! Evo zašto je Tači bio pored Putina, SKANDAL POSTAO JOŠ VEĆI!

Vučić je srpskim novinarima preneo da je kancelarka Anglea Merkel pre svečanosti obeležavanja 100 godina od završetka Velikog rata, imala susret samo sa njim i generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

- Nekoliko minuta pre svetkovine, Merkelova je želela da razgovara sa nama i razgovarali smo gotovo 40 minuta. Pričali smo o regionalnim pitanjima, bilateralnim odnosima, dijalogu i regionu u širem kontekstu - rekao je Vučić i preneo da je uveren da će Nemačka sigurno reagovati na neprihvatljivo rušenje sporazuma CEFTA od strane Prištine, dizanjem taksi na robu iz Srbije.

Aleksandar Vučić / Izvor: Reuters

Kaže da Merkelova želi da pomogne, te da joj se on zahvalio na pomoći u investicijama. Podsetio je na pozicije sa kojih polaze Nemačka i Srbija kada je reč o KiM, ali ističe da je saglasnost Nemačke važna za mnoge stvari, pre svega kada je reč o putu ka EU i pozicioniranju Srbije u svetu.

- Važno je da za sve ono što radimo da pokušamo da dobijemo saglasnost Nemačke jer bez Nemačke teško da možete da očekujete bilo kakav napredak ka EU ali i kad je reč o pozicioniranju Srbije u savremenom svetu - rekao je o sastanku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Oglasio se Lazanski o "Veku pobednika": Vojska Srbije pokazala da mala zemlja ima VELIKU MOĆ

Sa Putinom je, kaže, govorio kratko, a sinoć malo duže sa Sergejom Lavrovim.

- Očekujemo ga sredinom januara, poseta se priprema - dodao je Vučić, rekavši da misli da tokom njegove posete može da bude potpisano 10 važnih sporazuma, možda čak i 15.

Aleksandar Vučić i Angela Merkel / Izvor: Profimedia

Dva puta je, kako je dodao, razgovarao i sa Emanuelom Makronom, domaćinom svečnaosti, kojeg očekuje za dvadesetak dana u Srbiji.

- To je ono što je bio deo našeg posla. Ono na šta ne možemo da utičemo, a znam da svako u Srbiji ima knedlu u grlu, činjenica da je svuda istaknuta kosovska zastava i njihov odnos, ali ne mislite da je on jednak, pošto svi znaju razliku između nas. To je nešto što traje deceniju, možda od 1988 - rekao je Vučić.

Hrvati pobesneli zbog vojne vežbe "Vek pobednika", a mi imamo poruku za njih koja će ih spustiti na zemlju: "Drage komšije, mi Srbi..."

On je istakao da se to neće skoro promeniti, te dodao: Mi moramo svoju poziciju da menjamo, da budemo snažniji i sve prisutniji, da imamo više argumenata i borimo se još jače - rekao je Vučić i dodao: Čestitam praznik građanima Srbije i sto godina od velike srpske pobede u Prvom svetskom ratu, u kojem smo položili mnogo života na oltar otadžbine. Posle decenija propadanja i urušavanja naše zemlje Srbiju ponovo podižemo. Njen ugled, ali i ekonomsku snagu pre svega, ali i svaku drugu i to će biti naš psoao i u budućnosti. 

 

Piše:
Tanjug
11.11.2018. 14:53
Pogledajte više