Čanak: Neophodna decentralizacija i unapređeno obrazovanje

24.03.2017. 13:57
Piše:
Tanjug
Nenad Čanak / Izvor: Media Centar
Čanak ukazuje da se mora ozbiljno raditi na tome da se svim mladim ljudima šansa da u Srbiji

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak ukazao je da su najveće gužve uveče u školama za učenje stranog jezika, da bi otišli, što, kako smatra, ukazuje da se mora ozbiljno raditi na tome da se svim mladim ljudima šansa da ovde.

-Uče ljudi norveški, nemački i engleski, ali ne zato da bi napredovali ovde, nego da bi otišli. Mora se ozbiljno raditi na tome da se svim mladim ljudima ovde da šansa - naveo je Čanak u saopštenju dostavljenom medijima.

Čanak: Država mora da vodi posebnu brigu o starijim radnicima

Za to je, smatra, sa jedne strane, neophodna decentralizacija, a sa druge je potrebno unaprediti sistem obrazovanja.

– Mora se omogućiti da čovek može da se osposobi za zanat od kojeg će moći da živi, a ne da se školuju armije mladih stručnjaka za nepostojeća i zanimanja koja nikome ne trebaju – naveo je.

Nenad Čanak / Izvor: Media Centar

Napominje da nemamo vodoinstalatera i električara, obućara i krojača, a istovremeno imamo hiljade diplomaca marketinga, menadžmenta i svih tih srodnih disciplina.

– Gde će oni da rade – zapitao je Čanak i dodao:

– Poznajete li nekog dobrog varioca? Strugara? Investicije koje svi najavljuju ne traže samo praznu poljanu i komunalnu infrastrukturu, nego i kvalifikovane radnike. Siguran sam da dobri radnici neće imati problem da nađu zaposlenje –poručio je Čanak.

 

Piše:
Tanjug
24.03.2017. 13:57
Pogledajte više