SKANDAL NA KONFERENCIJI NATAŠE JEREMIĆ! Novinarima nisu dali da uđu (VIDEO)

21.03.2017. 13:06
Piše:
Srbija Danas
Našaša Jeremić / Izvor: Foto: Press tim VJ/SD ilustracija
Na konferenciji koju je održala Nataša Jeremić pojedinim medijskim kućama koje su želele da prisustvuju bio je zabranjen ulaz na konferenciju

Jeremićevi ljudi na ulazu u vilu u kojoj je bila konferencija nisu dozvoljavali da uđu novinari Informera i Srpskog telegrafa, za koje su smatrali da im nisu naklonjeni i da će možda postaviti neko nezgodno pitanje, iako su ti isti novinari dobili poziv za konferenciju.

Šešelj: Kao predsednik bih pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji

Čanak poručio: I Crkva da plati porez

U mejlu koji smo dobili od Jeremićevog tima nigde se nije decidno tražilo da se novinarske ekipe akredituju za konferenciju, već je redakcijama poslata molba za potvrdu dolaska što znači da će svima biti omogućeno prisustvo na konferenciji.

Poziv za konferenciju Nataše Jeremić / Izvor: Foto: Printskrin

Takođe, u mejlu koji je poslat redakcijama nije bilo naglašeno da će nekim medijima biti uskraćeno prisustvo ukoliko se ne akredituju na vreme. Ovakav čin predstavlja najgrublje kršenje medijske slobode za koje se svi mi zabeležimo i koje Jeremić u svojim govorima potencira!

Ovako izgleda kada su akreditacije obavezne i kada je dat rok novinarima da se akredituju ili u suprotnom neće biti u prilici da prisustvuju konferenciji.

Poziv za konferenciju Vlade Srbije / Izvor: Foto: Printscreen

Ovim povodom tražimo od Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije da hitno reaguju i osude kršenje medijske sloboda!

Piše:
Srbija Danas
21.03.2017. 13:06
Pogledajte više