PROTESTI PUKLI! Na ulici SVE MANJE okupljenih, na početku demonstracija bilo manje od 100 ljudi (FOTO)

12.04.2017. 20:09
Piše:
Srbija Danas
/ Izvor:
Dan deseti - prazno

Demonstrantima postaju dosadne besciljne šetnje u krug što dokazuje i smanjen broj ljuidi na ulicama. Kao što vidimo desetog dana protesta, pokušaji opozicije da ospore izborne rezultate su propali. Danas su se na ulicama danas samo najuporniji, ili oni sa najvećim interesima, na Soroševom platnom spisku.

HAOS PRETI SRBIJI! Organizatori protesta i demonstranti će izazvati TRAGIČAN DOGAĐAJ

Kako se i očekivalo, broj demonstranata na ulicama, svaki dan je sve manji. Prema procenama ekipe portala SrbijaDanas.com koja izveštava sa terena, reč je o oko par stotina ljudi, spremnih na to da uvredljivim povicima i transparentima uznemire javnost. Koliko samo puta manje od famoznih cifara kojima su se s početka hvalili!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Još jedan od pokazatelja neuspeha propalih demostracija jesu rezultati ponovljenih izbora na osam biračkih mesta, a na kojima je ubedljivu većinu glasova ponovo osvojio budući predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Demonstranti su tražili da se apstinenti probude, a ovi su ih poslušali! Tako su u Topoli i Pančevu građani izašli na glasanje u većem broju nego na izborima organizovanim 2. aprila i iznova potvrdili svoje opredeljenje.

RIK: Prema privremenim rezultatima izbora Vučić osvojio 55,07 odsto

Podsetimo, proteste je podržao Saša Janković koji je svojevremeno predlagao da se uvede zakon kojim će gej parovi moći da usvajaju decu u Srbiji. I njegov rival, ljuti protivnik te ideje Boško Obradović, koji je navodio da se zalaže za tradicionalne porodične vrednosti, podržao je iste te proteste. Podršku protestima pružio je Vuk Jeremić, ali i članovi Demokratske stranke koja nije htela da predloži istog tog Jeremića za predsedničkog kandidata. Na proteste su izašle i "Žene u crnom", koje su inače protiv seksizma, nacionalizma i svih vidova nasilja, i tim se potezom svrstale u isti koš sa Jeremićem i Obradovićem koji su se prikazivali kao velike patriote i nacionalisti.

protest-studenata-sergej-trifunovic / Izvor: Srbija Danas

Iako nije izašao na proteste podršku demonstrantima pružio je i Saša Radulović, lider pokreta Dosta je bilo koji je na izbore izašao samostalno, jer nije želeo da pruži podršku ni Jankoviću ni Jeremiću. Proteste su podržli i vođa drugih protesta pod nazivom "Ne davimo Beograd", u narodu poznatiji  kao patkar Radomir Lazović, zatim pojedini novinari, režiseri i glumci, ali ništa od toga nije doprionelo tome da se broj demonstranata poveća.

/ Izvor:

Juče je proteste podržao i sindikat "Sloga", široj javnosti u Srbiji poznat po tome što je na parlamentarnim izborima bio na listi Demokratske stranke, čime je konačno dokazano da su protesti u Srbiji instruisani upravo od opozicionih stranaka. (više o tome možete pročitati OVDE)

Protest / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

"Spontane" demonstracije su obeležili uvredljivi, nekada i vulgarni grafiti, ali i alkohol, koji se može videti na svakom koraku.

 

Piše:
Srbija Danas
12.04.2017. 20:09
Pogledajte više