OBRAĆANJE VUČIĆA: Evo izlazim na crtu, stojim pred vratima gde kuca budućnost

17.02.2017. 18:52 19:34
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug
Na sednici doneta jednoglasna odluka

Sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj je doneta odluka o kandidatu Srpske napredne stranke na predstojećim predsedničkim izborima upravo je završena, a lider SNS Aleksandar Vučić stigao je na sednicu.

Vučić je ispred Sava centra dočekan gromoglasnim aplauzom.

SNS / Izvor: Srbija Danas

Nakon što je potpredsednik GO SNS Miloš Vučević rekao da je stranka odabrala svog predsedničkog kandidata, Aleksandar Vučić je ustao da se obrati prisutnima,a salom se prelomio gromoglasan aplauz podrške.

Vučić se na početku obraćanja zahvalio na podršci.

- Dragi moji naprednjaci, vi ste jedina stranka koja nije dobijala podršku na demagogiji i lakim obećanjima. Već ste pobeđivali zato što ste radili najteže stvari od kojih su drugi bežali - naveo je Vučić.

-Ponosan sam na vas jer ste napravili razliku između nas i njih. Nas kojima je Srbija važna, i njih kojima su džepovi važni. Nikad naši građani neće pohvaliti sve ono što smo napravili dobro za ovu zemlju, ali očekujem da budete vi koji će to da primete i cene. Sve dugove ostavljene, po prvi put najbrže smo napredovali, a za to su zaduženi naši ministri, naši ljudi. Da nije bilo vaše podrške, i da niste imali strpljenja, ništa od ovoga ne bi bilo. Ali vi ste tu da se zajedno borimo za svoju zemlju, naglasio je premijer.

U toku obraćanja, premijer je podvukao da Srbija nikad nije i nikada neće uvoditi sankcije Rusiji, a na pitanje da li su svi spremni da zajedno pobede za Srbiju, salom se zaorio još jedan aplauz, i uz poziv premijera da zajedno krenu u bitku, obraćanje je nastavio sledećim rečima.

DAČIĆ ISKRENO: Nije me strah šta će Nikolić da uradi, nego samo da se VUČIĆ NE PREDOMISLI I ODUSTANE!

sns / Izvor: Foto; Printscreen Pink

Aleksandar Vučić je podvukao da Srbiju ne da onima koji su Srbiju opljačkali, ponizili i ogovarali po tuđim ambasadama, dodao je na kraju:

VUČIĆ O NIKOLIĆU: Od mene ćete čuti samo dobre i pristojne reči za njega

-Pred takvima ne želim da ustuknem! Evo izlazim im na crtu, jer se ne plašim čak mni samog straha, njihovih para, ni njihovih stranih medija, a ponajmanje tajkuna. Ne plašim se ni da mogu da me pobede, ali se plašim da ne pobede Srbiju. Nije im to teško da urade, zato su se i udružili, samo zarad jednog cilja - za svoj ugodan život. Takvima dati Srbiju, težak je zločin. Ja na to ne pristajem! Odlučio sam se zato da prihvatim kandidaturu za predesednika Srbije, zato što neko mora da stane na vrata kad budućnost zakuca. Budućnost žuri i nikoga ne čeka. Zato sam pristao, da opet ne bi zakasnili, da nastavimo sve započeto. Moja odluka tiče se i onih koji su uz nas i onih koji su protiv nas.

Zahvalio se ljudima iz SPS, ljudima iz PUPS-a, Jedinstvenoj Srbiji, Rasimu Ljajiću i socijaldemokratama i pozvao sve prisutne da zajedno krenu u istu borbu. 

KRAGUJEVAČKI NAPREDNJACI PODRŽALI VUČIĆA: Radomir Nikolić nije bio na sednici

Premijer se takođe zahvalio i predsedniku Tomislavu Nikoliću i sve zamolio da niko ružnu reč ne izgovori za njega. Takođe je podvukao da on želi svaku saradnju sa njim, da zna razliku između NJIH i NAS, i negde duboko zna, da to negde razume i Tomislav Nikolić.

Na kraju obraćanja, premijer je rekao da je video svetlo na kraju tunela, da odlučno kreće u borbu protiv svih i sve prisutne pozdravio sa:

-Živela Srbija!

Piše:
Srbija Danas
17.02.2017. 18:52 19:34
Pogledajte više