Vulin Jeremiću: Ružno je da napadaš sopstvenu zemlju zbog političke kampanje

09.03.2017. 12:04
Piše:
Tanjug
Vuk Jeremić / Izvor: Profimedia
Jeremić je nedavno izjavio da Mađarska ne bi podizala ograde da ima poverenja u Vladu Srbije

Ružno je da neko priča loše stvari o svojoj zemlji zbog političke kampanje, izjavio je danas ministar za rad i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagujući na izjavu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića da vlast u Srbiji nije u stanju da garantuje bezbednost.

AUTOGOL: Zašto opozicija pre izbora zna koga će podržati u drugom krugu?

KNEŽEVIĆ: I pobeda Vučića u drugom krugu je sasvim u redu

Jeremić je nedavno izjavio da Mađarska ne bi podizala ograde da ima poverenja u Vladu Srbije, na šte je Vulin rekao da to "nije ni izjava, nego ružan napad na sopstvenu zemlju".

- Tako nećete ništa naškoditi vladi, ni predsedničkom kandidatu koga toliko mrzite, već sopstvenoj zemlji. Tako ćete onima koji loše misle o Srbiji i samo traže opravdanje da nešto loše kažu da date povoda - rekao je Vulin novinarima, na marginama Kopaonik biznis foruma.

Aleksandar Vulin / Izvor: Srbija Danas

On je ponovio da se država na najbolji način bori sa posledicama migrantske krize, navodeći da to misle sve zemlje Evropske unije i sveta.

- Nemate nijednu zemlju koja ja rekla ružnu reč o Srbiji. Možete da nađete neku NVO, možete da nađete nekog poput Vuka Jeremića koji ima nešto protiv svoje zemlje, pa hoće da je prikaže u lošem svetlu, ali ne i vladu u EU ili člana Evropske komisije koji će reći da Srbija radi nešto pogrešno - rekao je Vulin.

On je podsetio da je kroz Srbiju prošlo preko milion migranata bez ijednog velikog incidenta, a istovremeno je uhapšeno i procesuirano preko 2.000 ljudi tokom borbe protiv krijumčara ljudima.

PROČITAJTE NANOVIJE VESTI!

Piše:
Tanjug
09.03.2017. 12:04
Pogledajte više