Gonio Miloševića, sad brani albanskog krvnika pred Specijalnim sudom: Zločinac OVK angažovao Džefrija Najsa!

12.01.2019. 22:03
Piše:
Srbija Danas
Džefri Najs / Izvor: Profimedia
Bivši glavni tužilac Haškog tribunala u procesu protiv Slobodana Miloševića, Džefri Najs, zastupaće Samija Ljuštakua pred Specijanim sudom za zločine OVK u Hagu!

Angažovanje Najsa potvrdio je i sam Ljuštaku za prištinske medije! 

Kadriju Veseljiju stigao poziv Specijalnog suda: Mora u Hag!

Bivši komandanti tzv. OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa, sutra će otputovati u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine "OVK"

Ranije, sudsko veće Euleksa Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici osudilo je 11 članova "Dreničke grupe" na ukupno 59 godina zatvora za zločine počinjene tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. godine.

Ljuštaku, tadašnji komandant takozvane OVK za Drenicu, osuđen je na 12 godina zatvora, komandant Glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi na osam, Jahir i Zećir Demaku i Hisni Tači na po sedam, dok su Agim, Driton, Baškim i Seljman Demaj, te Fadilj i Nedžat Demaku osuđeni na po tri godine zatvora.

Članovi "Dreničke grupe" osuđeni su zbog ratnih zločina, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u logoru takozvane OVK u Likovcu, u oblasti Drenice, tokom 1998. godine.

 

Piše:
Srbija Danas
12.01.2019. 22:03
Pogledajte više