Igor Bečić povodom formiranja tzv. Vojske Kosova: Vučić će preduzeti sve što je neophodno da zaštiti Srbe na KiM!

14.12.2018. 16:45
Piše:
Srbija Danas
igor-becic / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Povodom formiranja vojske Kosova, oglasio se i predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti mr Igor Bečić. 

Bečić je uveren da će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić preduzeti sve što je neophodno da Srbi na Kosovu i Metohiji, naši sugrađani, budu bezbedni i zaštićeni. Prema njegovim rečima, u tom smislu on ima našu punu podršku, a uveren je, kako kaže, i u podršku svih građana Srbije, da nastavi da odlučno i hrabro donosi najteže i najozbiljnije odluke. 

- Današnja odluka Prištine predstavlja brutalno kršenje normi medjunarodnog prava i rezolucije 1244 UN, uz otvorenu podršku Amerike i nekih drugih država. Ne sme niko da zanemari činjenicu da su u redovima novoformirane takozvane vojske Kosova nekadašnji teroristi OVK i da ovakvi postupci predstavljaju direktno narušavanje mira i bezbednosti u regionu. Predsednik Vučić je mnogo puta do sada upozoravao međunarodnu zajednicu i predstavnike Evropske unije da formiranje takozvane vojske Kosova predstavlja otvaranje Pandorine kutije i da ovakvi potezi mogu imati posledice i po druge evropske države koje se suočavaju sa sličnim problemom. - rekao je Bečić.

AUSTRIJSKI VICEKANCELAR PORUČIO PRIŠTINI: Formiranje vojske vodi daljoj destabilizaciji regiona!

Bečić je ukazao da su temelji međunarodnog prava više puta do sada urušeni na primeru Srbije, a svoj kraj međunarodno pravo doživljava na Kosovu i Metohiji. Odgovornost za ovakvo delovanje, ocenuje on, snose na prvom mestu Amerika i Velika Britanija, ali smatra odgovornom i Evropsku uniju koja je u ovom trenutku pokazala svu svoju inertnost i slabost, nepoštujući svoje članice i nesagledavajući posledice ovakvog činjenja, po mir i stabilnost ovog dela Evrope.

- Formiranje takozvane vojske Kosova predstavlja samo još jedan korak u zaokruživanju i ostvarivanju projekta Velike Albanije, sa ciljem proterivanja preostalih Srba, stvaranje etnički čiste kvazi države legla korupcije i organizovanog kriminala. Treba li mi da podsećamo Evropu i Ameriku da stvaraju vojsku i državu na teritoriji Balkana sa koje je potekao najveći broj boraca Islamske države? Bahati potezi Prištine u prethodnom periodu pokazuju da njihovi sponzori Amerika i Velika Britanija svesno ignorišu međunarodne pravne mehanizme za rešavanja Kosovskog problema radi nove destabilizacije na Balkanu - kaže Bečić.

Treba, kako kaže, apelovati i na zemlje članice Evropske unije da ne ostanu slepe na ovakvo činjenje velikih sila i citiraću ovom prilikom Edmunda Berka koji je jednom prilikom rekao da “sve što je potrebno da zlo trijumfuje jeste da dobri ljudi ne učine ništa.”

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice

 

Piše:
Srbija Danas
14.12.2018. 16:45
Pogledajte više