"Podigla sam čaršav i poljubila ga, trebalo je da poginem umesto njega" Bolna ispovest udovice Olivera Ivanovića

07.10.2019. 14:04
Piše:
Srbija Danas/Bazar
Oliver Ivanović / Izvor: Foto: Instagram/Printscreen/milena_bogdan
Milena kaže da vreme ne leči bol, već vas samo nauči kako da živite sa svojom tugom

Nakon ubistva Olivera Ivanovića, jednog od najuglednijih lidera kosmetskih Srba, njegova supruga, Milena Popović Ivanović, našla se na meti brutalnih osuda dela javnosti i svojevrsnog linča na društvenim mrežama zato što ne živi život dostojan udovice.

U izuzetno dirljivoj i sasvim ličnoj ispovesti, Milena prvi put otkriva za javnost intimne detalje o 12 godina njene i Oliverove ljubavi. Na Mileninom desnom zglobu primetna je specifična tetovaža.

- To je Oliverov potpis. Posle njegove smrti odlučila sam da uradim tu tetovažu jer sam ga toliko puta za života videla kako ispisuje taj svoj potpis, a pošto se on, to sada znam, trajno potpisao na moj život, želela sam da to stavim na svoju kožu. Da se nikad ne izbriše - kaže Milena. 

Da je znala šta ga tog jutra čeka kad izađe iz kuće, kaže da bi izašla zajedno sa njim.

- Tako bismo i te metke podelili zajedno, kao sve što smo pre toga delili. Možda bi ga manje metaka pogodilo i možda bi danas bio živ. Da sam mogla da biram, uvek bih izabrala da poginem umesto njega. Ne bih ni sekundu razmišljala da li da skočim ispred njega. Evo sad da mogu da vratim vreme, izabrala bih da to budem ja, a ne on. Jer znam da je Oliver jači od mene i da bi dalje u životu sa našim sinom mnoge stvari uradio bolje od mene - priča ona.

VUČIĆ POSLE IZBORA NA KiM: Dolazim na Kosovo! Ujedinili se Srbi! (VIDEO)

VUČIĆ POSLE IZBORA NA KiM: Dolazim na Kosovo! Ujedinili se Srbi! (VIDEO)

Kako je patrijarh Pavle NAJSTRAŠNIJE POSTIDEO Albance: Na zgarištu srpskog manastira uputio im JEDNO PITANJE

Kako je patrijarh Pavle NAJSTRAŠNIJE POSTIDEO Albance: Na zgarištu srpskog manastira uputio im JEDNO PITANJE

NISU POŠTEDELI NI DEČJI GROB! Sraman čin Albanaca na Zadušnice: Potpuno uništeno SRPSKO GROBLJE U JUŽNOJ MITROVICI!

NISU POŠTEDELI NI DEČJI GROB! Sraman čin Albanaca na Zadušnice: Potpuno uništeno SRPSKO GROBLJE U JUŽNOJ MITROVICI!

Nikada neće zaboraviti jutro kada je Oliver izašao iz kuće i kada je ubijen. Pozvali su je iz kancelarije i rekli da je doživeo srčani udar.

- Mislila sam da je to verovatno posledica svega što mu se u prethodnom periodu dogodilo, da ga je taj stres stigao i nije mi bilo čudno da je takva stvar mogla da se desi. Otrčali smo do bolnice, pošto je u Mitrovici sve relativno blizu, i otišla sam pravo na interno odeljenje. Oni su mi rekli da je na hirurgiji. Dok sam trčala na hirurgiju, u glavi mi je bilo to da je on verovatno, kako je doživeo infarkt, pao i povredio se pa ga sad ušivaju. Kad sam stigla na hirurgiju, tamo su već bili neki naši prijatelji i oni su mi rekli da je na Olivera pucano. Sećam se da sam ih samo pitala gde, misleći na koji deo tela, a oni su mi rukama pokazali po grudima - priseća se udovica.

Tada je shvatila da su pucali da ga ubiju. Dok je čekala reanimaciju, po licima lekara videla je da to nije dobro. I 45 minuta kasnije, lekari su izašli da joj saopšte da ju je Oliver zauvek napustio. Zamolila ih je da joj dozvole da uđe da ga vidi.

- Sećam se da sam ušla u tu sobu, Oliver je ležao pokriven belim čaršavom i to je, znate, scena kao na filmovima. Podigla sam čaršav i poljubila ga. U tom trenutku je još uvek bio topao... Posle su mi rekli da nisu mogli da me izbace iz sobe. Ja se toga ne sećam. Dva naša prijatelja su mi rekla da sam ga zagrlila i da nisam htela da ga pustim. Ne znam koliko je to trajalo... Cele te noći nisam htela da ga ostavim. Sedela sam pored njega, nisam poštovala nikakve naše običaje da idem kući da sedim sa ljudima. Ne, nisam htela da ga ostavim da tu noć bude sam - rekla je Milena.

Milena Ivanović / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Milena kaže da vreme ne leči bol, već vas samo nauči kako da živite sa svojom tugom.

- Ja i dalje sa mislima o Oliveru svaku noć odem na spavanje i sa tim mislima se svakog jutra probudim i znam da će tako biti do kraja mog života. Ali sam naučila kako da na najbolji način sačuvam tu ljubav i sećanje na njega - priča ona.

Bogdanu nije rekla odmah da mu je otac ubijen. Planirala je da mu saopšti nekoliko dana posle sahrane, kada sve prođe.

- Nisam ga odvela na sahranu jer sam znala da to neće biti obična sahrana i smatrala sam da on tog dana može da doživi neke stvari koje ne bi trebalo da doživi. I mislim da sam pravilno postupila. Tih dana nismo uključivali TV i nismo donosili štampu u kuću jer sam sve vreme smišljala način kako to da mu saopštim, a da za njega to ne bude šok - prisetila se Milena tih dana.

Oliver Ivanović / Izvor: Srbija Danas

Međutim, na dan sahrane, kada se Milena vratila sa sahrane, Bogdan joj je prišao i rekao da bi hteo nešto da je pita.

- Pogledao me je pravo u oči i bez oklevanja pitao: "Je li moj tata mrtav?" Ne mogu da vam objasnim kako je on mene to direktno i zrelo pitao. Znala sam da na takvo pitanje mogu samo da mu dam isti takav odgovor. Rekla sam mu: "Jeste, tata je nastradao i više nije živ." On je istog trenutka ustao sa stolice na kojoj je sedeo i rekao mi: "Šta da radiš mama, to je život." Okrenuo se i otišao u sobu. U tom trenutku, ja kao da sam čula Olivera. Jer znam da bi u takvoj situaciji samo Oliver tako nešto izgovorio - iskrena je Ivanovićeva udovica.

Grenel je novi TRAMPOV ČOVEK ZA KOSOVO, a ovo su MANJE POZNATI DETALJI o njemu! IZNENADIĆETE SE!

Grenel je novi TRAMPOV ČOVEK ZA KOSOVO, a ovo su MANJE POZNATI DETALJI o njemu! IZNENADIĆETE SE!

Bivši izaslanik za Kosovo upozorava: Amerika je povukla potez na Balkanu posle kojeg EU MORA DA REAGUJE

Bivši izaslanik za Kosovo upozorava: Amerika je povukla potez na Balkanu posle kojeg EU MORA DA REAGUJE

Srpski ministar OTKRIO PRAVO STANJE STVARI: Lažna država Kosovo džaba pokušava, ne može NIKAKO U INTERPOL

Srpski ministar OTKRIO PRAVO STANJE STVARI: Lažna država Kosovo džaba pokušava, ne može NIKAKO U INTERPOL

Kada je prošlo 40 dana, Bogdan je shvatio da njegova majka odlazi na groblje i tada je zatražio da i on ide. Od tada joj traži da idu sve subote.

- Imamo svoj ritaul, prvo idemo da tati kupimo ruže, onda bombone koje je Oliver voleo, sveće, i obavezno mi traži da ponesemo čašicu rakije, jer je Oliver voleo da pre ručka popije čašicu rakije. Često nosi i neke poruke koje je za tatu napisao u toku nedelje ili sveske, kada dobije dobru ocenu jer želi da se pohvali tati. Bogdan se vrlo zrelo odnosi prema tome, on zna da je to tatin grob i to je njegov način da komunicira sa tatom. Mi puno pričamo i ja ga ne štitim previše jer, koliko god on bio mali sa svojih osam godina, mislim da je Bogdan specifičan u tom smislu što je odrastao pre vremena. On je pola svog života proveo u zatvoru, u posetama Oliveru u koje smo odlazili svakog ponedeljka i četvrtka. Sve brojeve i sva slova naučio je s Oliverom iza rešetaka - rekla je Milena.

Prvi put je progovorila i o velikoj ljubavi između nje i Olivera, kao i svim preprekama koje su morali da prevaziđu.

- Nas dvoje smo se mnogo voleli i znali smo da ćemo provesti život zajedno. Znate, to je ona situacija kada vam je jasno kao dan da ste pronašli svoju drugu polovinu. Ja sam, iako jako mlada, bila svesna da sam pronašla čoveka svog života, a Oliver je, kao zreo čovek koji u tom trenutku već deset godina nije bio sa svojom prvom suprugom, u meni pronašao ženu na koju je čekao sve te godine. Iako to nije uobičajeno, pogotovo u Srbiji, da neko u 58. godini dobije dete, Oliver i ja smo to planirali i jako želeli. Znali smo da će naša ljubav biti potpuna tek kada dobijemo dete - iskrena je Milena.

BONUS VIDEO: Jedna profesorka i četvorica sa KRVAVIM DOSIJEOM: Neko od njih će postati novi premijer tzv. Kosova (VIDEO)

 

Piše:
Srbija Danas/Bazar
07.10.2019. 14:04
Pogledajte više