"SEVER KOSOVA VIŠE NEĆE BITI SRPSKI!" Premijer lažne države besramno preti - želi rat i proterivanje našeg naroda!

12.12.2022. 08:00
Piše:
Srbija Danas/Informer
Aljbin Kurti / Izvor: Profimedia
Takozvani premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti svoj teror nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini pravda jačanjem Vojske Srbije i preti novim pogromom Srba na KiM

Kurti je na jučerašnjoj konferenciji za medije, održanoj posle sastanka 'kosovskog saveta za bezbednost', optužio Srbiju da ponovo preti ratom i povratkom vojnih trupa, a za situaciju na severu okrivio je prethodne vlade u Prištini.

TENZIJE VISOKE, GRAĐANI ZABRINUTI: Kako je protekla noć na severu Kosova

TENZIJE VISOKE, GRAĐANI ZABRINUTI: Kako je protekla noć na severu Kosova

PRIŠTINSKE VLASTI DONELE NOVU ODLUKU: Njih 10 glasalo ZA, niko nije bio protiv, određen DATUM!

PRIŠTINSKE VLASTI DONELE NOVU ODLUKU: Njih 10 glasalo ZA, niko nije bio protiv, određen DATUM!

"KOSOVSKA POLICIJA NEMA ŠTA DA RADI NA SEVERU" Vučić zatražio HITNO oslobađanje svih uhapšenih Srba!

"KOSOVSKA POLICIJA NEMA ŠTA DA RADI NA SEVERU" Vučić zatražio HITNO oslobađanje svih uhapšenih Srba!

- Ahtisarijev paket je bio bolan kompromis, kojim je srpska zajednica na Kosovu dobila zagarantovana i proširena prava. Prava integracija severa nije se dogodila ni posle proglašenja nezavisnosti, ni posle više od decenije dijaloga u Briselu. Prethodne vlade napravile su dogovor da na sever neće slati Kosovske bezbednosne snage, tolerisan je šverc, izbori Srbije, srpski dinar, registarske tablice Srbije... Očigledno je da je takva situacija neprihvatljiva za demokratsku, evropsku i prosperitetnu državu kakva je Kosovo, gde je vladavina prava neosporna - rekao je Kurti na zajedničkoj konferenciji za novinare sa takozvanim 'ministrom policije' Đeljaljom Svečljom, na kojoj su još jednom prekršili 'ustav' i demokratiju o kojoj je pričao.

Naime, Srbi na KiM su njihovo obraćanje mogli da prate na kanalu RTK2, koji je 'kosovskim ustavom' predviđen za informisanje manjinskih zajednica, međutim obraćanje je bilo samo na albanskom jeziku, iako se Kurtijevo izlaganje ticalo upravo onih koji čine više od 95 stanovništva u opštinama na severu!

Komentarišući nove pretnje iz Prištine, profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović kaže da je očigledno šta Kurti želi - rat i proterivanje Srba!

- Svi ovi potezi Aljbina Kurtija, uključujući i poslednji, upad na Gazivode, doveli su do usijanja situaciju koju više Srbi ne mogu da trpe. U takvim okolnostima Srbija mora da se pozove na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti i uputi zahtev Kforu za ulazak i raspoređivanje srpskih snaga bezbednosti na Kosovu radi zaštite srpskog stanovništva, kako bi time stavio do znanja svima kako će reagovati u datim okolnostima ako Kfor ne ispuni svoju osnovnu obavezu. Siguran sam da svi građani Srbije žele podjednako miran san svakog srpskog i albanskog deteta na KiM, zato poručujem Albancima da urazume Kurtija i svoje ekstremiste, kao i veterane OVK da ne kreću na put bez povratka - kaže Bjegović.

Kurtijev advokat: Srbima se 'Oluja' može ponoviti!

Poznati albanski advokat Tom Gaši poručio je da se srpskom narodu i na Kosovu može ponoviti 'Oluja'. On je u svojoj objavi na Fejsbuku Srbe nazvao 'Škije', pogrdnim albanskim nazivom, i podsetio šta može da im se desi.

- Škije i zločinac Vučić su zaboravili 'Oluju'. Treba da se podsete da se lako može ponoviti i u albanskoj verziji. Vučić ništa nije naučio od svog duhovnog šefa Miloševića - napisao je Gaši.

Piše:
Srbija Danas/Informer
12.12.2022. 08:00
Pogledajte više