Simić pozvao građane da izaberu dobro za Srbiju: Glas za Srpsku listu, glas za srpske interese!

03.02.2021. 10:07
Piše:
Tanjug
Igor Simić / Izvor: FOTO: Srpska lista
Potpredsednik Srpske liste i prvi na listi te stranke na predstojećim izborima na KiM, Igor Simić, izjavio je da Srpska lista u kampanju za vanredne parlamentarne izbore kreće kako bi osvojila svih 10 mesta u kosovskom parlamentu koja su predviđena za srpsku zajednicu.

Simić je istakao da su jedinstvo i država Srbija ključni faktori opstanka Srba na Kosovu, kao i da je glas Srpskoj listi podrška za borbu u institucijama, kako za svakog pojedinca tako i za kolektivne interese srpskog naroda.

Ulažu u budućnost - Meridian stipendira najbolje domaće studente

Ulažu u budućnost - Meridian stipendira najbolje domaće studente

MAKRON IMA REŠENJE ZA KIM: Srbiju neće terati da prizna lažnu državu Kosovo!

MAKRON IMA REŠENJE ZA KIM: Srbiju neće terati da prizna lažnu državu Kosovo!

ODBRANE ZMIJE TAČIJA HTELA DA RAZOTKRIJE ZAŠTIĆENE SVEDOKE: Sud i tužilaštvo oštro reagovali!

ODBRANE ZMIJE TAČIJA HTELA DA RAZOTKRIJE ZAŠTIĆENE SVEDOKE: Sud i tužilaštvo oštro reagovali!

- Isto tako, da uz pomoć naše države pre svega nastavimo sa ulaganjem i da uz različite infrastrukturne projekte omogućimo dalje unapređenje uslova na prostorima Kosova i Metohije, kako u sredinama u kojima Srbi predstavljaju većinu, tako i u sredinama u kojima danas, nažalost, žive u manjini - rekao je Simić.

Govoreći o tome da li među albanskim strankama ima onih koje žele istinski da sarađuju sa Srpskom listom ili će sve biti kao dosadašnja obećanja, Simić kaže da albanski predstavnici ne poštuju dogovore ni na mnogo većem nivou nego što je koalicioni sporazum.

- Mi ne možemo i ne želimo da biramo Albance unutar institucija, ono što smo do sada naučili je da vodimo računa pre bilo kakvog dogovora, jer je činjenica da Albanci nisu spremni da ispoštuju svoj potpis ni dogovore čak i na mnogo većem nivou nego što je dogovor po pitanju koalicione saradnje - rekao je Simić.

Kosovo / Izvor: Profimedia/ilustracija

Upitan da li bi Srbi bez pomoći Srbije mogli da se izbore sa svim pritiscima i problemima na Kosovu, Simić kaže da saradnja sa Beogradom, predsednikom Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM nije tajna i da ona daje rezultate na terenu.

Kako je objasnio, ono što drugi pokušavaju da predstave kao slabost to je snaga, odnosno jedinstvo stvoreno kroz saradnju sa državnim organima Srbije, zbog čega će se i u narednom periodu konsultovati sa državnim vrhom Srbije kada budemo donosili odluke o svom političkom delovanju.

Simić je posetu Aljbina Kurtija i Vjose Osmani severu Kosova ocenio kao provokaciju sa ciljem ubiranja "jeftinih političkih poena", kako bi se prikrila politička nesposobnost.

- Tako i nenajavljeni dolazak Kurtija i Osmanijeve, uz prisustvo do zuba naoružanih ljudi koji su imali ambleme OVK, nije ništa drugo do provokacija koja je imala dalekosežne posledice - zaključio je Simić.

Piše:
Tanjug
03.02.2021. 10:07
Pogledajte više