UDARILI JEDAN NA DRUGOG! Tači i Haradinaj zaratili: Malo hoće takse, malo neće, a SVAĐAJU SE I ZBOG DEMARKACIJE

01.03.2019. 14:50
Piše:
Tanjug
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači / Izvor: Profimedia
Haradinaj je rekao i da bi mogao da razmotri suspenziju sto odsto uvećanih taksi na robu iz Srbije i BiH

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj izjavio je u petak da je tzv. kosovski predsednik Hašim Tači naneo veliku štetu tzv. Kosovu stavom da demarkacija bude deo dijaloga sa Beogradom i ponovio da je spreman da razmisli o suspenziji taksi pod dosadašnjim uslovima. 

"Samo preko mene mrtvog" Tači ZAPRETIO zbog mogućeg rešenja za KiM

"Samo preko mene mrtvog" Tači ZAPRETIO zbog mogućeg rešenja za KiM

- Svojim idejama o podeli i korekciji granica pedsednik je naneo štetu napretku države i zato smo dospeli u situaciju u kojoj smo danas - rekao je Haradinaj, koji je prisustvovao komemoraciji akademika Idriza Ajetija.

Haradinaj je to rekao novinarima koji su ga pitali da komentariše izjavu Tačija da je na njegov nagovor Haradinaj odustao od ideje o organizovanju međunarodne konferencije o tzv. Kosovu. Tači je to rekao danas u Tirani na skupu sa albanskom dijasporom.

On je precizirao da bi međunarodna konferencija o tzv. Kosovu, za koju se zalagao Haradinaj, uvela Rusiju u dijalog što smatra neprihvatljivim.

Ramuš Haradinaj / Izvor: Profimedia

Kako prenose mediji, Haradinaj je rekao i da bi mogao da razmotri suspenziju sto odsto uvećanih taksi na robu iz Srbije i BiH, ako bi Beograd i Priština dogovorilil da finalni sporazum o normalizaciji odnosa garantuje nepromenljivost granica i da Zajednica srpskih opština neće imati izvršna ovlašćenja.

- Želimo da ukinemo takse, ali to nije moguće učiniti u procesu koji nije do kraja jasan. Bilo bi besmisleno - rekao je Haradinaj.

ZLOČINCI PUCAJU PO ŠAVOVIMA! Tači i Haradinaj se na sastanku žestoko posvađali, Amerikanci ostali zaprepašćeni!

ZLOČINCI PUCAJU PO ŠAVOVIMA! Tači i Haradinaj se na sastanku žestoko posvađali, Amerikanci ostali zaprepašćeni!

Smatra da je za Prištinu bolje da bude uporna, pa i po cenu posledica nego da završi sa sporazumom koji bi, kako je rekao, bio nepraveden za tzv. Kosovo.

 

Piše:
Tanjug
01.03.2019. 14:50
Pogledajte više