VESELJI OTKRIO PAKLENI PLAN ALBANACA: "Ušli smo u dijalog da bi dobili priznanje od Beograda! Ništa drugo ne priznajemo"

08.01.2019. 13:36
Piše:
Srbija Danas/Agencije
Kosovo / Izvor: Reuters
Tzv. predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da je tzv. Kosovo ušlo u dijalog sa Srbijom kako bi bilo priznato od Beograda i postalo članica Ujedinjenih nacija.

Veselji je na Fejsbuku napisao da odbijanje dijaloga "nije ni alternativa ni rešenje" i ocenio da bi to predstavljalo "favorizovanje Srbije na međunarodnoj sceni".

- Znamo iz prošlosti da kad god je Srbija odbijala dijalog, uvek je izlazila iz procesa kao gubitnik. Mi ne smemo da ponovimo tu pogrešnu lekciju Srbije. Kosovo ulazi u dijalog sa jasnim ciljevima - priznanje (tzv.) države Kosovo od strane Srbije i učlanjenje u UN. Mi ne dozvoljavamo nikakav rezultat koji slabi teritorijalni integritet (tzv.) države Kosovo i to ćemo bez ikakve sumnje i postići - kazao je Veselji. 

HITNO POVUCITE TAKSE! Albanci došli na sastanak u Brisel, Mogerinijeva im oštro zapretila

On je ocenio da će se odluka o sporazumu sa Srbijom doneti "uz punu saglasnost sa međunarodnim partnerima Kosova" i najavio da će se "vrlo brzo" u tzv. Skupštini Kosova naći predlog zakona o referendumu koji bi omogućio da građani daju konačnu reč o rezultatima procesa dijaloga i sporazumu. 

Veselji je dodao da kosovska pregovaračka ekipa, koja se danas susrela sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu, ima puni mandat za dijalog koji joj je, kako je rekao, dodelila Skupština Kosova.

Piše:
Srbija Danas/Agencije
08.01.2019. 13:36
Pogledajte više