ANĐELKOVIĆ O TVRDNjAMA DA SE "SPREMA KRVOPROLIĆE U BANjALUCI": Zašto službe bezbednosti BiH ćute kada odlično znaju šta je istina?

26.12.2018. 19:57
Piše:
Srbija Danas/Novosti/ Tanjug
Dragomir Anđelković / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/ Jutarnji Program TV HAPPY
Komentarišući tvrdnje da se u kasarni Kozara kraj Banja Luke nalaze specijalci sa dugim cevima koji spremaju krvoproliće na ulicama, politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je neverovatno da službe bezbednosti BiH ćute, jer odlično znaju šta je prava istina.

- Začuđujuće je da ćute, iako odlično znaju da se u kasarni, koju inače kontrolišu oružane snage BiH, nalaze policijske jedinice Republike Srpske koje se pripremaju za svečani defile povodom Dana Republike Srpske 9. januara. I to je naravno odlično poznato oružanim snagama BiH koje su im i dale saglasnost za korišćenje kasarne. Plasiranje takvih neistina u javnost im izgleda ne smeta, jer se očigledno vodi obaveštajno-hibridni rat protiv Srbije. Po svemu sudeći, stranci su upleli prste u čitavom regionu, a pojedine obaveštajne službe pokušavaju da stvore klimu nasilja na ulicama pojedinih gradova BiH i da takvu vrstu nestabilnosti prenesu i na Srbiju - kaže Anđelković.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, izjavio je večeras da su više nego skandalozne tvrdnje ministra bezbednosti BiH, Dragana Mektića, o navodnom učešću pripadnika srpske policije u policijskoj intervenciji u Banjaluci u utorak.

Stefanović jasan: Tvrdnje Mektića više nego skandalozne, želi da izazove dodatnu nestabilnost u regionu

Mektić je, naime, ranije rekao "da ne isključuje mogućnost da su u policijskoj intervenciji u Banjaluci učestvovali pripadnici Specijalne policije iz Srbije".

- Pored činjenice da su i Ministarstvo unutrašnjih poslova i predsednik Republike Srbije u potpunosti demantovali bilo kakvo učešće naših pripadnika u događajima u BiH, podsetiću da Mektić, kao ministar sigurnosti, ima kontrolu i nad graničnom policijom, tako da svakako može da zna i ko ulazi i ko izlazi iz BiH - rekao je Stefanović.

BONUS VIDEO: Putin nam preporučuje SMERČ i PANCIR

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti/ Tanjug
26.12.2018. 19:57
Pogledajte više