BAKIROVI PUSTI SNOVI: Međunarodna zajednica RAZBILA inicijativu za promenu imena Srpske

24.01.2019. 21:41
Piše:
Tanjug
Republika Srpska / Izvor: Profimedia/ilustracija
Kao odgovor na najavu inicijative SDA o imenu Republike Srpske, Misija OEBS-a u BiH naglasila je da Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH jasno prepoznaju dva entiteta, Federaciju Bosne i Hercegovine i Republiku Srpsku.

Misija je pozvala rukovodstvo SDA i sve stranke da pronađu konstruktivne načine za unapređenje dijaloga, razumevanja i poverenja među konstitutivnim narodima.

PRETI KOLAPS U BOSNI I HERCEGOVINI: Budžetski korisnici BEZ PENZIJA I PLATA?

- Zaista, kao što je naglasio visoki predstavnik, inicijativa SDA je narocito nepoželjna u jeku formiranja vlasti i hitne potrebe da se reši nekoliko politički osetljivih pitanja - prenosi portal Klix.ba.

republika srpska / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Ova inicijativa predstavlja odvraćanje pažnje od bavljenja stvarnim potrebama građana i njome se ne čini ništa na rešavanju pitanja koja SDA legitimno postavlja u vezi s pozicijom povratnika u Republiku Srpsku, kao što je bosanski jezik - navodi se u saopštenju ambasadora Brusa G. Bertona. 

ĐUKANOVIĆ BRILJIRA : Imao sam kartice „Atlas banke“, nisam znao da treba da plaćam račune

Ističe se da je građanima BiH potrebno da politički lideri rade na ostvarenju bolje budućnosti putem dijaloga, međusobnog razumevanja i kompromisa, a ne da koriste zapaljivu retoriku i maksimalističke pozicije, jer one samo vode ka krizi.

 

Piše:
Tanjug
24.01.2019. 21:41
Pogledajte više