UHAPŠEN BJELOPOLJAC (21)! Silovao strankinju u Budvi

20.04.2024. 18:54
Piše:
Srbija Danas/Blic
policija / Izvor: Reuters
Mladić iz Bijelog Polja uhapšen je danas pod optužbom da je silovao stranu državljanku u Budvi, objavila je crnogorska policija.

Budvanska policija rasvetlila je silovanje žene inače strane državljanke u tom gradu, a uhapšen je dvadesetjednogodišnji Bjelopoljac saopšteno je iz Uprave policije. Incident se dogodio u 16. aprila ujutro, a žrtva je odmah prijavila incident.

Na osnovu prijave, budvanska policija je pokrenula istragu koja je brzo dovela do identifikacije i hapšenja osumnjičenog. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Službenicima Odeljenja bezbednosti Budva prijavljeno je da je 17. aprila strana državljanka došla je u Hitnu pomoć zbog ukazivanja lekarske pomoći i rekla da je prethodnog jutra silovao nepoznati muškarac.

Silovana žena poslata na preglede

Policijski službenici upućeni su u prostorije Hitne pomoći gde su utvrdili identitet silovane žene nakon čega su sa njom obavili razgovor. Obavešten je i tužilac u Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koji je naložio da se oštećena odvede u Opštu bolnicu u Kotoru kako bi bili urađeni specijalistički pregledi, i preduzele se dalje aktivnosti na rasvjetljavanju događaja.

Žrtva je, nakon prijave, prebačena u Opštu bolnicu u Kotoru na specijalističke preglede, dok je tužilac već kvalifikovao događaj kao krivično delo silovanja. Policija je saopštila da su preduzete sve neophodne mere za rasvetljavanje ovog slučaja, koje su ubrzo rezultirale identifikacijom i hapšenjem izvršioca.

Srbija Danas/Blic/Preneo: I.S.

Piše:
Srbija Danas/Blic
20.04.2024. 18:54
Pogledajte više