Braća dobila TEŠKE OPEKOTINE prilikom paljenja smeća! Tragedija kod Novog Grada

06.03.2019. 08:33
Piše:
Srbija Danas/Srpskainfo
Dečak / Izvor: Profimedia/ilustracija
Velika tragedija dogodila se u selu Ćele kod Novog Grada kada su u požaru teško povređena baća Luka (23) i Slavko Gačić (16).

Nesreća se dogodila tokom vikenda, a braća su prebačena u Univerzitetsko klinički centar Reublike Srpske u Banjaluci u veoma teškom stanju i lekari pokušavaju sve kako bi im spasili život.

UDŽBENICI ŠIRE ZLO! Ovako počinje HRVATSKA MRŽNJA prema Srbima - DECU ZADOJILI PROPAGANDOM

UDŽBENICI ŠIRE ZLO! Ovako počinje HRVATSKA MRŽNJA prema Srbima - DECU ZADOJILI PROPAGANDOM

Njihov otac Slobodan Gačić rekao je za Srpskainfo da su mu sinovi teško povređeni, a da je Luka u kritičnom stanju.

- Slavko bi tokom utorka trebao imati operaciju posle koje ćemo znati kakve su dalje prognoze – kaže Slobodan.

On pojašnjava da ne zna kako se desila nesreća, jer su u tom trenutku oni bili sami.

- To se sve desilo kod jedne kuće u našem selu i dok sam dotrčao do njih bili su u teškom stanju i nisu mogli pričati. Zbog toga ne znam ni šta su radili kod te kuće. Navodno su našli neki benzin i pokušali su nešto zapaliti – ističe Slobodan, piše Srpskainfo.

On je dodao da je stariji sin Luka tom prilikom upao u vatru, a da ga je Slavko pokušao izvući iz vatre, pa je i on teško povređen.

- Stavio sam ih u svoje auto i odvezao u Dom zdravlja Novi Grad gde im je pružena lekarska pomoć, a zatim su vozilom Hitne pomoći prevezeni u prijedorsku bolnicu. Tu su samo kratko previjeni i zatim su hitno odvezeni za Banjaluku – pojasnio je Slobodan.

Porodila se tinejdžerka, BEBE NIGDE NEMA! Policija na nogama, a evo šta su zatekli kod kuće

Porodila se tinejdžerka, BEBE NIGDE NEMA! Policija na nogama, a evo šta su zatekli kod kuće

Meštani sela Ćele, pričaju da su Gačići veoma siromašna porodica i da Slobodan ima petoro dece.

- Veoma teško žive, niko od njih nije zaposlen. Povremeno ako nekom nešto zatreba oni odrade za dnevnicu i tako preživljavaju – priča naša sagovornica. Ona dodaje da se nesreća desila kod jedne napuštene kuće.

- Vlasnik te kuće skupljao je željezo i svakakvo smeće i donosio u dvorište, bilo je čak i oružja. On je pre nekog vremena otišao u Dom da živi, pa je kuća napuštena. Navodno su Slavko i Luka tu našli neko gorivo i pokušali zapaliti neku ogradu ili smeće – istakla je komšinica ove porodice.

Dodala je da je Slavko je zapalio vatru i u jednom trenutku upao u nju i počeo da gori.

- Čula sam da se priča da se Luka okliznuo i upao vatru. Kada je Slavko video da mu brat gori, on je uskočio u vatru da ga pokuša izvući i spasiti, te je i on tom prilikom zadobio teške opekotine – pojasnila je komšinica.

Dodala je da se Slobodanov najstariji sin oženio i dobio je dvoje dece, ali i da su i oni zadobili teške opekotine u požaru koji je izbio u njihovoj kući pre par godina.

Policijskoj upravi Prijedor nije bio prijavljen ovaj slučaj. Zanimljivo je i niko iz zdravstvenih ustanova to nije prijavio policiji, iako su trebali po službenoj dužnosti. Tek nakon našeg upita, policija je izašla na lice mesta i potvrdila da se desila nesreća.

Povrede

U UKC Republike Srpske rekli su, navodeći inicijale, da je Luka Gačić hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intezivno lečenje.

- Pacijent je primljen sa opekotinama glave, obe ruke i prednje strane grudnog koša. Slavko je primljen sa opekotinama glave, lica i desne šake. Oba pacijenta su hirurški zbrinu i ostaju na daljem lečenju – potvrdili su UKC RS.

 

Piše:
Srbija Danas/Srpskainfo
06.03.2019. 08:33
Pogledajte više