BRITANSKI GARDIJAN OBJAVIO VIDEO PREMLAĆIVANJA MIGRANATA: Hrvati se ljute, "nisu nam rekli da imaju snimak" (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

15.11.2018. 13:04
Piše:
Srbija Danas/Index.hr
hrvatska / Izvor: Reuters
Britanski Gardijan objavio je snimak pretučenih migranata koji tvrde da ih je pretukla hrvatska policija.

- Tražioci azila iz Alžira, Sirije i Pakistana pokušali su da pređu granicu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali ih je zadržala hrvatska policija. Azilanti kažu da su brutalno pretučeni, a potom poslati nazad - piše Gardijan.

DAN D ZA TODORIĆA Danas odluka ostaje li u pritvoru

Hrvatski MUP je reagovao na pisanje Gardijana, navodeći da im autor teksta nije u pitanjima naveo da poseduje snimak kao navodni dokaz brutalnosti hrvatske policije.

- S obzirom na objavljeni članak autora Lorenca Tonde na portalu lista Gardijan, kao i pripadajući video, a zbog tačnog izveštavanja želimo da upoznamo javnost sa sadržajem upita koji nam je novinar Gardijana uputio, kao i sa odgovorom Ministarstva unutrašnjih poslova na njegove navode i upite.

- Novinar Gardijana u svom upitu ne navodi snimak koju poseduje kao navodni dokaz postupanja hrvatske policije. Hrvatska policija štiti i nadzire državnu granicu Republike Hrvatske - navodi hrvatski MUP.

Vesna Pusić o izborima u BiH: Dve trećine Hrvata nije htelo da glasa za Čovića

- Hrvatska policija nastaviće da nadzire državnu granicu Republike Hrvatske i štiti je od nezakonitih migracija - navodi se u njihovom saopštenju.

Piše:
Srbija Danas/Index.hr
15.11.2018. 13:04
Pogledajte više