CRNOGORSKI MEDIJI: Dikić trenira i hrani se zdravo! ADVOKAT: I dalje štrajkuje glađu!

28.10.2016. 10:45
Piše:
Tanjug
Bratislav Dikić / Izvor: Tanjug
Podgorički mediji objavili su da bivši komandant srpske Žandarmerije, koji se nalazi u pritvoru spuškog zatvora u Podgorici, svakodnevno trenira i zdravo se hrani, nasuprot izjavi advokata koji kaže da Dikić odbija hranu.

Dikić je uhapšen sa još 19 srpskih državljana pod sumnjom da su navodno planirali puč u izbornoj noći, 16. oktobra, kao i hapšenje premijera Mila Ðukanovića.

Pozivajući se na svoja saznanja, podgoričke novine pišu da je Dikić od pritvaranja smešten sam u ćeliji spuškog istražnog zatvora i pod posebnim je, kako se tvrdim, zdravim režimom ishrane zbog prirode bolesti koja je kod njega konstatovana. Pod redovnim je lekarskim nadzorom i od pritvaranja nije zabeležen gubitak na težini.

Osim toga, dodaje se, Dikić je u dobroj formi, svakodnevno trenira i naročito vreme izdvaja za rad sklekova i trbušnjaka.

Dikićev advokat

S druge strane, Dikićev advokata Milan Petrović tvrdi da njegov klijent, zbog nepravde koja mu je nanijeta hapšenjem, štrajkuje glađu, te da će sa odbijanjem hrane nastaviti do daljnjeg.

Bratislav Dikić / Izvor: Tanjug

Kako su ranije objavili crnogorski mediji, grupa srpskih državljana "pala" je u ruke policiji na osnovu dojave njihovog kolege Mirka Velimirovića (45) iz Zubinog Potoka. Velimirovićev zadatak, navodno, bio je da nabavi oružje, municiju, uniforme, prenosi poruke, obezbeđuje prostor u kome će boraviti teroristi i da skladišti oružje. 

On je navodno od Aleksandra Sinđelića, koji je na slobodi, preuzeo 150.000 evra za koje je trebalo da kupi 50 automatskih pušaka i tri sanduka municije koje bi smjestio u kući koju je planirao da iznajmi u Podgorici. Dikić je dao izjavu da nije kriv i da mu je sve namešteno.

Piše:
Tanjug
28.10.2016. 10:45
Pogledajte više