"ĐUKANOVIĆ PONOVO PRIBEGAVA MANIPULACIJAMA" Kad ostane bez argumenata, predsednik Crne Gore kreće u napad

07.11.2021. 17:48
Piše:
Tanjug
Milo Djukanović / Izvor: Foto: Profimedia/Ilustracija
Ne čudi ovakvo ponašanje Mila Đukanovića

Kabinet predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića saopštio je danas da predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, u nedostatku argumenata, usled činjenice da u svom reagovanju nije opovrgao ni jedan argument naveden u sinoćnjem istupu Bečića o objedinjavanju lokalnih izbora, "po starom oprobanom receptu prelazi na teren manipulacija baveći se Demokratskim frontom (DF), rekonstrukcijom Vlade i neistinama, kao što je to da predsednik Parlamenta bilo koga uvodi u vlast".

UPOZORENJE NA PADAVINE I NOVE POPLAVE Opada vodostaj Bosne, ali raste Sava (VIDEO)

UPOZORENJE NA PADAVINE I NOVE POPLAVE Opada vodostaj Bosne, ali raste Sava (VIDEO)

NAPADNUT NAČELNIK OPŠTINE BRATUNAC! Srđan Rankić zadobio ozbiljne povrede, počinioci privedeni

NAPADNUT NAČELNIK OPŠTINE BRATUNAC! Srđan Rankić zadobio ozbiljne povrede, počinioci privedeni

ESKOBAR ŽESTOKO "PECNUO" DODIKA: Američki izaslanik sleteo u Sarajevo, na važnoj je misiji u BiH

ESKOBAR ŽESTOKO "PECNUO" DODIKA: Američki izaslanik sleteo u Sarajevo, na važnoj je misiji u BiH

- Međutim, kada već govori na temu ulaska DF-a u Vladu, da ga podsetimo da je upravo on kao premijer Crne Gore pre nekoliko godina pozvao DF da uđe u Vladu. Kada su ga novinari nakon toga pitali da li se šalio, odgovorio je: ''Nismo se šalili, zaista želimo da širimo koaliciju jer mislimo da bi to bilo u interesu Crne Gore'' - navodi se u saopštenju.

Iz Bečićevog kabineta navode da pretpostavljaju da se to dogodilo "zbog tada veoma politički idiličnih odnosa Ðukanovića i predsednika Srbije Vučića".

U saopštenju se dodaje je jedan od većih javnih interesa Crne Gore u ovom trenutku da dođe do objedinjavanja lokalnih izbora i da u narednih šest meseci ne budu četiri odvojena izborna procesa.

- To je interes svakom dobronamernom građaninu koji želi stabilnost i koji se bori protiv ekstremizma, podela, tenzija i primitivizma - stoji u saopštenju i dodaje da Crnoj Gori treba smirivanje tenzija i smanjenje polarizacije.

Aleksa Bečić / Izvor: Foto: e-stock/Petar Jovanović

- To žele građani, to žele naše evropski prijatelji - zaključuje se u saopštenju iz Bečićevog Kabineta.

Bečić je juče izjavio da će Ðukanović, nakon usvajanja dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, imati konkretno zakonsko uporište i zakonsku obavezu da uskladi Odluku koju je doneo, kao niži pravni akt, i odloži izbore zakazane za 5. decembar.

Kabinet crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića saopštio je ranije danas da bi bilo logično da je uoči raspisivanja izbora predsednik Parlamenta Aleksa Bečić uložio napor da reaktivira Odbor za izborno zakonodavstvo da pripremi i predloži Parlamentu na usvajanje odgovarajuće norme u zakonima koji regulišu ovu oblast, ali da je on imao druge prioritete - rekonstrukciju Vlade i uvođenje Demokratskog fronta (DF) u nju.

Ðukanović je ranije odlaganje lokalnih izbora na Cetinju, u Petnjici i u Mojkovcu, koji su zakazani za 5. decembar, ocenio kao vrlo neumesnu političku ideju, koja je, kako je naveo, suprostavljena ustavno-pravnom sistemu Crne Gore.

Piše:
Tanjug
07.11.2021. 17:48
Pogledajte više