Crna Gora odlikuje SRBOMRSCE: Bajden i Mekejn tražili da se Srbi UNIŠTE i smeste u NACISTIČKE LOGORE

15.03.2018. 18:44
Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
Džon Mekejn / Izvor: Profimedia
Pričali da su Srbi "ubice beba" i "silovatelji"

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović uručiće sledeće nedelje odlikovanja bivšem američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu, senatoru Džonu Mekejnu, i kongresmenu Majku Tarneru, zbog kako je navedeno, "doprinosa primociji crnogorskih interesa i snaženju međudržavnih odnosa, te međunarodnom ugledu i položaju Crne Gore".

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova u Podgorici, podrška pomenutih američkih zvaničnika iskazana Crnoj Gori tokom celokupnog procesa evroatlasnkih integracija, a posebno u završnoj fazi pristupanja NATO, kao jednom od naših najznačajnijih, ako ne i najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta, bila je od posebne važnosti i značaja.

Podsetimo, reč je o visokim funkcionerima američkog establišmenta koji su neskriveno antisrpski nastrojeni i nebrojeno puta su zagorčali život građanima naše zemlje.

Američki Senator Džon Mekejn odavno je poznat po izrazito antisrpskim stavovima i neprijateljskim odnosima prema Srbima, kao i po podršci teroristima na Kosovu. On je 1999. svestrano podržao Bila Klintona da bombarduje Srbiju, pozivajući da se gađaju civilni objekti kao što su škole, bolnice i prodavnice.

Džozef Bajden / Izvor: Profimedia

Tada je bez imalo stida izjavio: 

- SAD rizikuju da izgube rat sa srpskom vojskom i njihovom zastarelom opremom. Rizikujemo ukoliko ne sprovedemo masovni, strateški i održivi vazdušni napad. Nijedan infrastrukturna meta ne bi trebalo da bude izuzetak - fabrike, vodovodne mreže, škole, bolnice, prodavnice, bilo šta. Da, svi mi žalimo zbog civilnih žrtava kao i naših gubitaka, ali one su neizbežne - govorio je Mekejn o NATO agresiji na tadašnju SR Jugoslaviju.

Bivši potpredsednik SAD Džozef Bajden jedan je od najžešćih ratnih huškača protiv SR Jugoslavije. Zagovarao je i kopnenu invaziju na SR Jugoslaviju, a prilikom gostovanja na CNN kod Larija Kinga je rekao: 

RTS 1999 / Izvor: Profimedia

- Sve Srbe treba staviti u nacističke koncentracione logore. Srbi su nepismeni degenerici, ubice beba, mesari i silovatelji.

Poslednji u nizu zaslužnih za "prosperitet" Crne Gore, američki kongresmen Majk Tarner je nekadašnji gradonačelnik Dejtona.

On je nedavno zatražio o sada već bivšeg državnog sekretara SAD Reksa Tilersona da Vašington mora da organizuje "Dejton 2", koji bi značio ukidanje Republike Srpske i stvaranje BiH po meri Bošnjaka i Alije Izetbegovića.  

 

Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
15.03.2018. 18:44
Pogledajte više