BEZ DOGOVORA U CRNOJ GORI! Jedni za novu vladu, drugi za rekonstrukciju, složili se samo oko jedne stvari

19.07.2021. 20:03
Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
Crna Gora / Izvor: Profimedia
Razgovor ništa nije doneo

Predstavnici parlamentarne većine u Crnoj Gori na trećem sastanku nisu postigli dogovor o rešavanju krize vlasti. Dok su DF, SNP i Demos za izbor nove vlade, Demokrate i URA su za rekonstrukciju. Jedina saglasnost postignuta je da niko nije za nove izbore.

"MRTVA USTA NE GOVORE" Bošnjaku koji je trebao da svedoči o pokolju Srba i jamama u BiH se gubi svaki trag

"MRTVA USTA NE GOVORE" Bošnjaku koji je trebao da svedoči o pokolju Srba i jamama u BiH se gubi svaki trag

IZBAČENA SA POLICIJSKE AKADEMIJE ZBOG UŽIČKOG KOLA U ZAGREBU! Najavljeni i disciplinski postupci (VIDEO)

IZBAČENA SA POLICIJSKE AKADEMIJE ZBOG UŽIČKOG KOLA U ZAGREBU! Najavljeni i disciplinski postupci (VIDEO)

TELO NIKAD NIJE PRONAĐENO! Manijak koji je napadao žene u Splitu se povezuje sa nestankom svog dede (FOTO)

TELO NIKAD NIJE PRONAĐENO! Manijak koji je napadao žene u Splitu se povezuje sa nestankom svog dede (FOTO)

Demokratski front saopštio je da na sastanku "nije došlo do dogovora o razrešenju parlamentarne i krize u Vladi zbog isključivosti Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića".

- Demokratski front ostaje pri nepromenjenom stavu da je izbor nove vlade i novog premijera model za razrešenje aktuelne krize. Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić ostavši u ubedljivoj manjini, grčevito braneći svoje fotelje i lične interese, i ne prihvatajući pravila demokratije i ponuđeni kompromis, preuzimaju odgovornost za sve što će se u budućnosti dalje dešavati - saopšteno je iz DF.

Goran Danilović (UCG) naveo je da dogovora nema ni na nivou velikih političkih subjekata.

DF, SNP i Demos su, kako kaže Danilović, zainteresovani samo za izbor nove Vlade, a ostali su, kako dodaje za neku vrstu rekonstrukcije.
Demokrate i GP URA, kako ističe Danilović, nisu za rušenje Vlade, ali za njih popravljanje ili rekonstrukcija dolaze u obzir.

- Mi smo danas u statusu kvo i mislim da on ne donosi dobro ni Vladi, ni građanima - kazao je Danilović. On se nada da bi moglo doći do novih sastanaka predstavnika najvećih partija.

- Izvesno je da smo svi na različite načine nezadovoljni radom vlade - naveo je Danilović i dodao da niko nije rekao da ne bi dirao ništa.

- Ja nisam optimista - kazao je Danilović i dodao da je rekonstrukcija Vlade izgledala kao više moguće rešenje.

crna gora / Izvor: Profimedia

- Nismo pristajali samo na to da se u ovom trenutku organizuju izbori, jer smo sigurni da parlamentarna većina i manjina i naš parlamentarni sistem nisu za to spremni - poručio je Danilović.

- Da li će to biti rekonstrukcija ili izbor nove vlade ja to u ovom trenutku ne znam - naveo je Danilović.

Lider Prave CG Marko Milačić je kazao da je ta stranka za dogovor i kompromis i pozvao i ostale partije da se okrenu dogovoru.

- Očigledno da je veći problem unutar parlamentarne većine nego unutar Vlade. Evo vidite treći put nikakvog pomaka nema - poručio je Milačić.

Poslanik GP URA Miloš Konatar ponovio je da je savez koji predvodi ta partija za rekonstrukciju ili unapređenje rada Vlade uz poštovanje Sporazuma potpisanog nakon prošlogodišnjih izbora.

- Protiv smo rušenja Vlade, Vlada ima našu podršku. Ko god smatra da Vladi treba izglasati nepoverenje to može da pokrene u Skupštini, ali mi nećemo biti partneri u nečemu - poručio je Konatar.

Naveo je da za GP URA rekonstrukcija Vlade znači poboljšanje Vlade, ali da Vlada mora sačuvati nestranački karakter i glavne spoljnopolitičke ciljeve.

- Uslov svih uslova je poštovanje principa koji su sadržani u Sporazumu od 8. septembra 2020. - zaključio je Konatar, prenosi RTCG.

Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
19.07.2021. 20:03
Pogledajte više