Hrvati su hteli da ubiju Teslu! Da je ostao tamo gde je rođen, strpali bi ga u logor u Jasenovcu

30.01.2018. 14:09
Piše:
D. N.
Nikola Tesla, ustaše / Izvor: SD/ilustracija
Vrhunac licemerja i cinizma

Nakon što je Hrvatska pokušala da spreči izložbu o Jasenovcu u sedištu UN u Njujorku i potonjeg odlaska njihove delegacije sa Konferencije o borbi protiv antisemitizma u organizaciji OEBS u Rimu, na društvenim mrežama pojavio se interesantan podatak koji malim delom opisuje strahote koje su počinjene u NDH. Naime, da je čuveni srpski naučnik Nikola Tesla ostao u rodnoj Lici verovatno bi postradao pod ustaškom okupacijom, pa bi čovečanstvo ostalo uskraćeno za jednog od najvećih naučnika koje je imalo. 

Hrvatska OŠTRO napala Srbiju i UN! Traže da se ZABRANI otvaranje izložbe o Jasenovcu!

Hrvati pokušali da spreče izložbu o Jasenovcu u UN: Gutereš LIČNO odobrio da se prikažu zločini nad Srbima

Dokumenti koji svedoče o zverstvima, pokazuju da je čitava Teslina familija pobijena za vreme ustaške, klerofašističke NDH, a danas smo svedoci kako hrvatska država prisvaja velikog genija kao svog, dok istovremeno veliča svoju zločinačku prošlost i genocid nad narodom kojem je Tesla pripadao.

Tako dolazimo do vrhunskog licemerja i cinizma današnjih vlasti u Hrvatskoj koje se, izgleda, od NDH razlikuju samo po tome, što danas više nema Srba koje bi odveli na klanje ili u neki novi Jasenovac.

Primetno je da Hrvatska nikako u sebi ne može da pomiri težnju da bude civilizovana evropska država i istovremeno veličanje ustaške NDH koja je svedočanstvo najmonstruoznijih zločina i predstavlja najmračniju stranicu ljudske istorije, ali je njima, očigledno najsvetlija.

 

Piše:
D. N.
30.01.2018. 14:09
Pogledajte više