ĐETIĆ kolima obišao pola Evrope a u Crnoj Gori ga sačekao ŠOK, NEĆETE VEROVATI ŠTA MU SE DOGODILO

13.08.2017. 09:54
Piše:
Srbija Danas/Pobjeda
Crna Gora / Izvor: Profimedia/ilustracija
U skladu sa zakonskim propisima

Podgoričanin V. V. šokirao se kada mu je 7. jula u Podgorici saobraćjana patrola izdala prekršajni nalog nakon što su ga zaustavili u okviru rutinske kontrole i onda mu saopštili da privremene tablice koje je dobio u Holandiji gde je kupio automobil ovde ne važe.

UŽAS NA JADRANU! Muškarac i žena pali sa jedrilice u MORE!

Šok u OMILJENOM srpskom letovalištu: Platili ležaljke, a okupali se u kanalizaciji! I to nije ono NAJGORE! (FOTO)

- Možete misliti moga šoka. Nekoliko dana ranije prošao sam „pola Evrope“ i niko mi nije pravio problem?! Pošto sam stigao u Crnu Goru automobil sam odmah odovezao na carinjenje u Bar. U povratku iz Bara, 7. jula, zaustavila me patrola i nakon što su pregledali moju dokumentaciju saopštili su mi da sam napravio prekršaj i da u Crnoj Gori ne važe evropska pravila - ogorčen je V. V.

vozač za volanom automobila / Izvor: Profimedia

Prošao je, kaže, Holandiju, Nemačku, Austriju, Mađarsku i Srbiju i nije doživio nikakve neprijatnosti.

Dokumenta koja je imao, zajedno sa privremenim tablicama, u svim tim državama bila su validna. V. V. je automobil vozio kroz Evropu na osnovu ovlašćenja koje su mu izdali u Centru za tehniku, vozila i informacije u Holandiji. U dokumentu piše da sa tim tablicama, odnosno sa tom potvrdom vozilo može da saobraća do 12. jula.

- Sve i da su policajci postupili zakonito zar je u redu da nešto što važi u evropskim zemljamane bude uneto i u naše zakonodavstvo. Zar ne treba zakone da usklađujemo sa evropskom regulativom - ogorčen je V. V.

Iz Uprave policije saopštili su da su službenici Centra bezbednosti Podgorica 7. jula V. V. izdali prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom koje nije bilo registrovano.

saobraćajac / Izvor: Profimedia/ilustracija

- Policijski službenici su prilikom izdavanja ovog naloga postupali u skladu sa zakonskim propisima koji važe na našoj teritoriji. S tim u vezi, pojašnjenja radi, članom 286 ZOBSa propisano je: „vozilom registrovanim u drugoj državi na putevima u Crnoj Gori ne može upravljati lice koje ima prebivalište u Crnoj Gori. Izuzetno vozilom registrovanim u drugoj državi može upravljati lice koje ima prebivalište u Crnoj Gori ukoliko ima odobren boravak u toj državi duži od šest meseci ili lice koje upravlja rent a car vozilom - naveli su oni.

Istakli su i da V. V. nije prihvatio odgovornost za ovaj prekršaj, što su utvrdili uvidom u registar novčanih kazni.

- Podneo je zahtev za sudsko odlučivanje. Samim tim V. V. se u sudskom postupku pruža mogućnost za dokazivanje svega što je naveo - zaključili su iz Uprave policije.

Piše:
Srbija Danas/Pobjeda
13.08.2017. 09:54
Pogledajte više