Dodik poručio svima koji bi se USUDILI da napadnu, da SRPSKA neće dozvoliti nova STRADANJA SRBA!

06.08.2017. 18:50
Piše:
Beta
Milorad Dodik / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Čvrsto stoji uz svoj narod

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas u Garavicama kod Bihaća da je RS jedina garancija da se Srbima u budućnosti ne dese stradanja kao na tom mestu 1941. godine, ili u Jasenovcu.

ČEDO, MAJKU MU! Hrvati fašističkim grafitima UNIŠTILI AUTO predstavniku Srba u Rijeci

NEMAJU SRAMA! Na Tompsonovom koncertu publika urlikala "za dom spremni" i klicala koljačima Srba (VIDEO)

Ante Pavelić / Izvor: Profimedia

 - Mi se moramo osloniti na naše dve države - RS i Srbiju. RS je jedina brana da nam se u budućnosti ne dese nove Garavice i Jasenovac, zbog čega je moramo jačati do nebesa, da bude jaka i stabilna - kazao je on u Garavicama, gde je obeleženo 76 godina od stradanja više od 12.000 ljudi sa tog područja, uglavnom Srba, koje su u leto 1941. godine pobile ustaše.

Dodik je istakao da Srbi treba sa Hrvatima da "sravne račune" i da se dođe do istine istine o tome što je činjeno, kako bi se na ovim prostorima gradio zajednički život.

Ovo je sramno, čak i za nih: Skandalozna izjava gradonačlenika Slunja na Tompsonovom koncertu! (VIDEO)

Hrvati / Izvor: Profimedia

Prema njegovim rečima, oni koji, poput hrvatskog premijera Andreja Plenkovića slave "nekakve pobede", misleći na akciju hrvatske vojske "Oluja" i spominju oslobađanje Bihaća i Srebrenicu, trebalo da znaju da su "Srbi doživeli hiljadu Srebrenica".

- On je verovatno mislio na 1941. kada je ovde pobijeno 12.000 do 15.000 Srba i kada se po njihovim kriterijumima žoslobodiož Bihać. žOlujaž je bila završni čin etničkog čišćenja 250.000 Srba i što se nas tiče, zločin nad Srbima - rekao je Dodik.

Tuđmanov govor iz 1995. godine: Srbi nestali za 2 dana, nisu imali vremena da pokupe prljave gaće! (VIDEO)

Milorad Dodik / Izvor: Profimedia

Predsednik RS je najavio da će stradanje Srba u Garavicama od naredne godine obeležavati Vlada RS i da će to područje biti proglašeno mestom od republičkog značaja.

- Namera je da se ovaj prostor, koji je oskrnavljen, uredi i da to bude državna manifestacija na kojoj će se okupiti veći broj ljudi. Izgradićemo spomen-crkvu sa spomen-pločom, koja će svedočiti o ovom strašnom stradanju - najavio je on.

 

Piše:
Beta
06.08.2017. 18:50
Pogledajte više