Ema je sa bebom otišla u Hrvatsku na more, a tamo doživela KOŠMAR: Bahato i katastrofalno ponašanje!

27.08.2018. 11:18
Piše:
Srbija Danas/Slobodna Dalmacija
Plaža / Izvor: Profimedia/ilustracija
Prvih dana im je boravak na moru preseo

Ema Uma Pajević iz BiH doživela je pravu neprijatnost prilikom letovanja u Drveniku. Ona je na letovanje otišla sa svojom devetomesečnom bebom, sestrom i njenom ćerkom, a već prvih dana im je boravak na moru preseo!

- Želim da vas obavestim o katastrofalnom i bahatom ponašanju lokalnih vlasti prema nama turistima. Naime, komunalni radnici su pokupili i pobacali stvari, ležaljke i peškire moje porodice i drugih turista koji su se nakratko udaljili danas u sedam ujutro, samo dok smo otišli da doručkujemo. Kada smo se vratili, nismo zatekli naše stvari. Da stvar bude gora, sve su pobacali na jednu hrpu ne obavestivši nas (posle smo saznali da je ta hrpa bila na drugom delu Drvenika), i da su posle tu hrpu prebacili u Gradac. Saznali smo i da su bacili invalidska kolica od čoveka koji je u to vreme plivao u moru. Pojedini turisti su slali mailove Turističkoj zajednici Drvenik, ali niko nije odgovorio na njihove žalbe - žali se Ema.

Plaža / Izvor: Profimedia/ilustracija

Gospođa kaže kako se nakratko udaljila kako bi doručkovala, a isto su uradili i ostali turisti, jer je, kako smatra, uobičajeno doći na letovanje, ostaviti svoje stvari na plaži kako bi se nešto prezalogajilo, i u roku nekoliko minuta vratiti natrag.

U tu priču ne veruje načelnik opštine Gradac Matko Burić i otvoreno kaže kako gospođa laže da je otišla na doručak.

- Obično takve akcije sprovodimo u noćnim satima, od 23 do 2 sata, a ovaj put komunalni redari su to učinili u razdoblju od 5.30 do šest sati. Dakle, gospođa laže da je išla na doručak, jer akcija nije bila u sedam sati. Ovo je, inače, peta po redu akcija koju sprovodimo u skladu sa Odlukom o komunalnom redu, jer smatram da je neprihvatljivo da manja grupa turista rezerviše mesto na plaži ostavljajući svoje rekvizite i time onemogućava naše radnike da očiste plažu. Stvari nisu pobacane, nego su premeštene i sačuvane na drugoj lokaciji, ali ispada da i tu vredi ona "budi dobar...", nastavak znate. Upravo zato, ubuduće ćemo striktno primenjivati odluku koja propisuje oduzimanje stvari i vraćanje uz plaćanje kazne od 250 kuna. Dakle, ako pojedinci koji ostavljaju svoje stvari na plaži, neretko zauzimaju velike površine pomorskog dobra (lokaciju u hladu, poluhladu i u suncu), budu želeli svoje stvari natrag, moraće da plate kaznu koja iznosi 500 kuna, odnosno 250 ako plate na licu mesta - kaže Burić.

Inače, shodno uredbi o koncesijskim odobrenjima Republike Hrvatske, takav se prekršaj kažnjava sa 500 do 2.000 kuna. Za tri dana Burić najavljuje još jednu akciju.

Hrvatsko primorje / Izvor: Profimedia/ilustracija

- Svi naši gosti su itekako dobrodošli. Ali ako neko misli da je vredniji od drugog, i zauzme deset mesta, onda može slobodno da traži drugu destinaciju - kaže Burić.

I dok je Emina priča razljutila mnoge ima i onih koji podržavaju Burića. Na bosanskim portalima pišu kako "uzurpatori" plaže ostave stvari naveče, i ostanu da spavaju do podne, a u tom periodu plaža bude zauzeta za sve ostale.

 

Piše:
Srbija Danas/Slobodna Dalmacija
27.08.2018. 11:18
Pogledajte više