Građani Hrvatske BESNI na političare, PROTESTUJU ispred Sabora: DAJEMO VAM TRI DANA!

02.05.2017. 13:13
Piše:
Tanjug
Markov trg / Izvor: Foto: Facebook/@krtica.news
Todorić mirođija i u ovoj čorbi

Na Markovom trgu u Zagrebu danas su se okupili građani protiv zakona o izvršiteljima i opšteg nezadovoljstva životnim standardom, koji su se potom uputili pred zgradu Sabora. Demonstranti, od kojih su neki zaogrnuti hrvatskim zastavama, pozvali su premijera Andreja Plenkovića da izađe iz zgrade.

GRAĐANI PORUČILI DŽAFERIJU: Makedonija nije tvoja igračka, nego naša zemlja!

- Izađi Andrej, daćemo ti čokoladicu - uzvikivali su.

Oni pozivaju i aktuelnog predsednika Sabora Božu Petrova da izađe.

Božo Petrov / Izvor: Profimedia

- Ako si tu, predsedniče Sabora, javi se. Ako si mogao u tri dana doneti zakon za Todorića, može se doneti i zakon da se nama isplate naše plate - poručili su.

Njima se do sada još niko nije obratio, a oni zahtevaju hitno stavljanje van snage zakona o izvršiteljima i sprečavanje, kako navode, ilegalnih iseljenja. Zatražili su i formiranje posebne nezavisne pravosudne inspekcije koja će utvrditi da li u pravosudnim organima i izvršiteljskim postupcima ima kriminala.

NOVI DRŽAVNI UDAR U SOBRANJU: Talat Džaferi danas OTIMA "ključeve" makedonskog parlamenta?!

- Ne možemo biti taoci jednog čoveka, ovo prekomponovanje većine u Saboru nema nikakvog smisla. Imamo strpljenja koliko i Todorić, a tačno tri dana - poručili su protestnti, preneo je portal Index.hr.

Hrvati / Izvor: SD/ilustracija

Mali broj prisutnih na protestu opravdaju time da ljudi nemaju novca ni da plate prevoz. Oni su prozvali premijera Andreja Plenkovića zbog poreskih reformi koje su, kako smatraju, Hrvatsku vratile unazad.

Prozvali su Javni servis HRT tvrdeći da u goste stalno zovu "bitange i veleizdajnike".

Svetski mediji najavili RASPAD VLASTI u Hrvatskoj: Tačka spoticanja - AGROKOR!

- Učestvovali su u pljački naroda dok smo mi sedeli u rovovima i skloništima, a onda su nas prodali bankarima i kokošarima. Oni imaju svog prijatelja Todorića, podilazili su mu dok nije doveo celu Hrvatsku pred bankrot, pomagali su mu oni koji su izdajnici svega ljudskog i svega božanskog - rekao je jedan od protestanata.

 

Piše:
Tanjug
02.05.2017. 13:13
Pogledajte više