HRVATI SRBIMA ZABRANJUJU LETOVANJE?! Prvo su pozivali na KLANJE, a sve iz OVOG razloga

26.08.2017. 09:19
Piše:
Srbija Danas/Alo
More u Hrvatskoj / Izvor: Profimedia
Širi se antisrpska histerija

Novo hrvatsko ludilo - najavljuju klanje Srba jer im, navodno, podmeću požare! U velikom delu hrvatske javnosti zbog požara koji su ovog leta zahvatili Dalmaciju već neko vreme se širi prava antisrpska histerija. Desničarski mediji šire teorije zavere u kojima bez ikakvih dokaza tvrde da su požari dokaz "specijalnog rata" protiv Hrvatske, koji, naravno vode Srbi. Ide se dotle da se čak traži da se Srbima zabrani letovanje u Hrvatskoj, a na društvenim mrežama su komentari takvi da se otvoreno poziva na klanje Srba. 

HAOS u akva parku u Poreču: Muškarac (61) IZLETEO sa tobogana!

Incident u Dubrovniku: Vozač autobusa pred putnicima prvo vređao devojku (26), a zatim učinio nešto JOŠ GORE

Najapsurdnije je, pritom, da se jedini požar koji je ove godine podmetnut zbog mržnje prema nekom narodu zapravo odnosi na slučaj 25-godišnje Hrvatice koja je privedena jer je u nedelju veče u Brgudu, mestu na benkovačkom području, potmetnula požar zbog mržnje prema srpskom stanovništvu na tom području.

Miodrag linta / Izvor: Media Centar

Komentarišući sve ovo za Alo, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta apelovao je na EU da hitno pošalje poruku hrvatskim vlastima da je neprihvatljivo da se tragedija koju su izazvali požari koristi kako bi se Srbi ponovo proglasili dežurnim krivcima. Linta je izneo i sumnju da Hrvati zapravo namerno podmeću požare samo da bi imali za šta da okrive Srbe.

- Sve više se stvara atmosfera da je svaki Srbim potencijalni piroman, što može dovesti do fizičkog obračuna sa preostalim Srbima i napada na njihovu imovinu - upozorio je Linta.

Prema njegovim rečima, očigledno je da proustaške snage u Hrvatskoj nastoje da tragediju koju su izazvali požari iskoriste za dodatno širenje antisrpske histerije, s ciljem da preostali Srbi u strahu za svoju bezbednost i bezbednost svoje imovine donesu odluku da se iseli ili asimiluju. 

Sramota! Srbi u Hrvatskoj nisu ni narod: Posle paljenja srpskog sela OVO je naredni korak Hrvata

- Proustaške snage i veliki deo Hrvata ne uzimaju u obzir činjenicu da je ovog leta bilo više od 200 požara i da se dosada za svega desetak njih zna za uzrok - napominje Linta.

On ukazuje i da se u Hrvatskoj nedovoljno ističe da je sedam požara u Dubravi kod Šibenika namerno podmetnula 51-godišnja Hrvatica, koja je uhvaćena, kao i da su veliki požer u selu Brgud kod Benkovca, u kojem većinom žive Srbi, podmetnule dve Hrvatice. 

Piše:
Srbija Danas/Alo
26.08.2017. 09:19
Pogledajte više