Hoće li dočekati samostalnost? Dodik otkrio šta će biti sa referendumom u Republici Srpskoj

29.06.2017. 14:19
Piše:
Tanjug
milorad dodik / Izvor: Profimedia
Dodik je za BiH rekao da je država “sa nedostatkom” na putu dalje fragmentacije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da referenduma o nezavisnosti tog entiteta naredne godine neće biti, iako je to definisano usvojenim politikama SNSD-a, stranke čiji je on lider. On, međutim, nije isključio mogućnost da otcepljenje Republike Srpske jednog dana bude stavljeno na dnevni red i da je to put do samostalnosti.

DODIK: Srbija je najmoćnija u regionu i nema aspiracije da ruši BiH

Dodik je u intervjuu za Politko rekao da je svestan da bi referendum o nezavisnosti Republike Srpske, predviđen za 2018, izazvao mnoge reakcije.

Dodik: Budućnost SRPSKOG NARODA vezana za postojanje REPUBLIKE SRPSKE!

Portal podseća da je Dodik više puta do sada najavljivao proglašavanje nezavisnosti RS, ali da su visoki međunarodni zvaničnici sa ovlašćenima u BiH uvek jasno poručilvala da bi to dovelo do njegovog kraja, odnosno da bi bio sklonjen sa političke scene s obzirom na toda je secesija neustavna.

Milorad Dodik / Izvor: Profimedia

Dodik je za BiH rekao da je država “sa nedostatkom” na putu dalje fragmentacije, a Evropsku uniju je nazvao tvorevinom koja bledi.

Istovremeno, on je pohvalio Rusiju i Kinu rekavši da su to države koje nude prijateljstva zemljama na Balkanu, ali bez političkog uticaja.

Ko su IZDAJNICI Republike Srpske: Hoće li se KAŽNJAVATI poricanje navodnog genocida?!

Ponovio je da od predsednika Rusije nikada nije dobio podršku za održavanje referenduma o nezavisnosti RS, a Politiko tvrdi da Rusija koristi Dodika da bi držala “šapu” na Balkanu.

Podseća se da je Dodik i ranije rekao da je sa predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao isključivo o privrednim temama i da zvanična Moskva nikada nije vršila pritisak na njega za razliku od Brisela.

Piše:
Tanjug
29.06.2017. 14:19
Pogledajte više