HOROR u Daruvaru: Maturant udario kolima dečaka (9), dete ostalo na mestu mrtvo

22.05.2018. 23:52
Piše:
Srbija Danas/Jutarnji list
hrvatska policija / Izvor: Profimedia/ilustracija
Velika tragedija

Maturant koji je vozio automobil "ford fiesta" pregazio je u Daruvaru u Hrvatskoj u utorak oko 14 sati 9-godišnjeg dečaka.

Kako se navodi, dečak je bio u grupi dece koja se kretala biciklom i iz sporedne ulice izišao je na daruvarsku Strmu ulicu pred automobil koji je naletio na njega i na mestu ga usmrtio. U automobilu bilo je nekoliko osoba, a vozilo je nakon udara na dečaka na biciklu udarilo i u banderu pa je jedan od putnika u automobilu povređen i prevezen u bolnicu.

Dečak je, inače, sin penzionisanog policajca, a maturant je imao položen vozački ispiti. Nedugo nakon nesreće na Fejsbuku daruvarske Tehničke škole oglasila se direktorka Sanja Klubička, koja je otkrlila neke detalje tragedije.

Hrvatska hitna pomoć / Izvor: Profimedia/ilustracija

- S velikim žaljenjem obaveštavam vas da se dogodila velika tragedija. Sve tri srednje škole u Daruvaru svake godine organizuju program za maturante na zadnji dan nastave na sportskim terenima "Sokol". Predviđeno trajanje bilo je od 8 do 13 sati prema programu koji su dobili svi razredi i u kojem su navedene sve aktivnosti za učenike. Program je završio nešto pre 13 sati i stručne saradnice koje su sve vreme bile s učenicima i nastavnicima izvestile su me da je sve prošlo u redu i da su se učenici razišli kućama. Oko 15.00 sati nazvala me stručna saradnica i javila da je naš učenik izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom - navedeno je u objavi, kao i "prestrašno i pretužno je to što se dogodilo i nemam reči kojima bih iskazala tugu i žaljenje koje osećaju svi učenici i zaposleni škole."

 

Piše:
Srbija Danas/Jutarnji list
22.05.2018. 23:52
Pogledajte više