Hrvati pravili najbolje dočeke, osvajačima i oslobodiocima, fudbalerima, ali NJIMA NIKAD! HAOS U REGIONU: Reči koje su zabolele

04.09.2018. 16:27
Piše:
Srbija Danas
Hrvatska / Izvor: Profimedia
Komentar izazvao burne reakcije

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj je prikazan svečani doček srpske vojske u Zagrebu decembra 1918. godine. Komentar koji se pojavio ispod ove objave, pecnuo je Hrvate do srži, a duhovita osoba primetila je da su Hrvati oduvek pravili najbolje dočeke, svima, osim svojim košarkašima.

Fotografija koja prikazuje doček Srpske vojske u Zagrebu nakon Prvog svetskog rata, sada služi Hrvatima na sramotu jer su Srbe dočekali kao oslobodioce koji su ih izbavili od vekovene potčinjenosti Beču i Mađarima.

Na plakatima širom Zagreba, pisalo je tada: Živila sloboda“, „Živio kralj Alkesandar“ i „Živila Jugoslavija“, a slavilo se i širom drugih gradova koji danas pripadaju Hrvatskoj, pa čak i u Splitu koji danas važi za jedno od najvećih ustaških uporišta.

Međutim, Hrvati su postali poznati po tome da su sve tuđe vojske, bilo srpsku koja ih je oslobađala ili kasnije nacističku nemačku vojsku kojoj su bili verne sluge, dočekivali veselo na ulicama, a Nemcima su posipali cveće po ulicama, slaveći ih kao najrođenije.

To je primetio i jedan duhoviti član društvenih mreža, pa je iskomentarisao da Hrvati prave najbolje dočeke:

- Uvek su pravili najbolje dočeke. I osvajačima i oslobodiocima i fudbalerima... Jedino košarkašima nisu nikad, niti će - piše u komentaru.

Komentar / Izvor: Foto: Facebook/Printscreen/Занимљива историја

 

Piše:
Srbija Danas
04.09.2018. 16:27
Pogledajte više